Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem lehet a metrónál...

Miért nem lehet a metrónál lenn vakuzni?

Figyelt kérdés
Ma mikor jöttem haza valaki fotózott és igazolványos emberek mentek oda hozzá hogy vakuval nem lehet fotózni.
2012. júl. 1. 23:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Elvakíthatják a metróvezetőt.
2012. júl. 2. 00:09
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Érdekes, nem nagyon olvastam ilyen szabályzatot, ami persze nem jelenti, hogy nincs. :)

Amúgy a 3-as metró teljesen automatikusan áll meg az állomásokon, így bár valóban elvakíthatja a kamera vakuja egy pillanatra a vezetőt, de a működésben speciel nem okozhat zavart.

Mellesleg azt hiszem talán engedély is kell a BKV területein a fotózáshoz, mivel nem közterület.

2012. júl. 2. 00:42
 3/4 10 deka farhát ***** válasza:
100%

Azért nem lehet, mert (ahogy előttem is írták) elvakítja a járművezetőt.

Abba is bele kell gondolni, hogy a vezető ahol ül, ott nincs akkora világítás, mint az utastérben (gyakorlatilag csak a műszerek világítanak, így lehet elkerülni a tükröződést a szélvédőn - mint az autóknál éjszaka, ott se kapcsolod be az olvasólámpát, miközben vezetsz). Ezáltal a metróvezető pupillája jobban kitágul, mint az állomáson várakozóké. Ha ebbe belevillantasz, akkor akár 1-2 percig is eltart, mire az elvakított vezető újra olyan állapotba kerül, hogy vezetni tudjon. Csúcsidőben pedig kb. 3-4 percenként jár a metró, szóval forgalmi szempontból sem szerencsés.

Mellékesen teszem hozzá, hogy sehol a világon nem engedik a vakus fotózást ilyen helyeken.

2012. júl. 2. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"de a működésben speciel nem okozhat zavart."

De okozhat főleg, hogy jóideje nem automata vezetés van a 3-as metrón.

De még ha automata is lenne, akkor is behaladó metrón elvakíod a vezetőt következő mp-ben eléugrik valaki, akkor illene fékezni. De lehet cssak a puffanást veszi észre az ugrást nem, a szeme előtt villogó nagy fényfolttól. (Mindenki nézett már vakuba szerintem.)

2012. júl. 2. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!