Vidékről Pestre ha elszeretnék menni dolgozni (diákmunka), akkor a Volánnál kapok 50%-os bérletet?
Rendben és köszönöm!Az 50%-os jegyet értem,csak a bérletet eddig nem értettem.Sajnos ez nem jön össze,90%-os bérletet nem kapnék,mert az iskolám a lakóhelyemmel kb 5km-re van.
MÁV-nál mi a helyzet? Ott a bérlet 90% (ha van 50%-os),arra mik a feltételek?
Mávnál ugyanez a feltétel csak iskola és a lakhely közé jár a diákbérlet 90% kedvezménnyel.
50%-os bérlet nem létezik sehol Magyarországon.
Dolgozói bérletet vehetsz bárhova vagy diákjegyet minden nap.
Aha,értem.:( Sajnos a jegyekkel nem érné meg.Vidéken (ahol lakom)kevés a munkalehetőség.Nyárra feltételen szükségem van pénzre.
Semmi esély nincs akkor erre? Milyen a dolgozói bérlet?
A dolgozói bérlet ugyanolyna mint a 90%-os diák, csak pont 10x annyiba kerül... Mert ott a 86%-át a munkáltató köteles fizetni...
Ha jegyekkel nem éri meg, akkor az nem a te munkád...
Én is jártam le mindne nap vonatal Gyömrőre, Budapestről, mert bizony az sem Kánaán :) 1,5-2 óráig a vonatjegyért dolgoztam :D Ez van...
Persze, ha van érvényes diákigazolványod.
Erről a 90%-ról én nem is tudtam. Mindig jegyet vettem. Igaz naponta nem jártam haza csak hetente. 200 km-t végigülni Volánnal az kb 4 óra. Vissza ugyan annyi. Az napi 8 óra lett volna csak az utazás.
"Mert ott a 86%-át a munkáltató köteles fizetni..."
Elvileg! Nekem a munkáltatóm megmondta, hogy törvényileg járna, de ne is kérjem, mert nincs rá pénzük, nem fogják kifizetni. És a legszebb az egészben hogy állami helyen dolgozom. Így kénytelen vagyok teljes árú jeggyel ingázni és a nem túl magas bértábla szerinti fizetésemből kifizetni azt. Ha belegondolok, én is majdnem heti két napot csak azért dolgozok, hogy a hétvégi hazautazásomat kifizessem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!