Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet valaki kalauz a MÁV-nál...

Lehet valaki kalauz a MÁV-nál nyári diákmunka keretében?

Figyelt kérdés

Múltkor láttam egy fiatal kalauzlányt, és teljesen meglepett. Valahogy nekem is megjött hozzá a kedvem, bár nem tudom, hogy milyen és mennyi ideig tart a kiképzés, és mennyire lehetne esetleg egyetem mellett csinálni, vagy csak nyáron. A válaszokat előre is köszönöm!

19/f

2011. márc. 4. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A jegyvizsgálói munkakör betöltéséhez megfelelő tanfolyam elvégzése + sikeres vizsga szükséges. Ez "nyári diákmunka" esetében az idő rövidsége miatt lehetetlen.
2011. márc. 4. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
Anyósom kalauz. és mondta hogy sajnos érettségi nélkül senkit nem fognak felvenni. Próbáld meg.
2011. márc. 4. 15:59
 3/8 A kérdező kommentje:
van érettségim :P
2011. márc. 4. 16:08
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
ezt nem írtad. akkor itt a lehetőség,hogy próbáld meg. ilyen kilátástalan világban,meg kell fogni a munkát.
2011. márc. 4. 16:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy kalauz kiképzése nem 2 nap, és nem két fillér. Iskola mellett nem tudnád csinálni a tanfolyamot, mert nappal nem tudsz bejárni. Plusz az oktatás költsége miatt a máv leszerződtetne 1-2-3 évre, hogy visszatermeld neki ezt a bekerülési költséget.

A vonatok télen-nyáron ugyanúgy járnak, mindig van rá kalauz, nincs hiány nyáron sem, amit diákokkal lehetne pótolni.

Próbálkozni lehet, de nem érdemes. Mint munkalehetőség inkább ne számíts rá.

2011. márc. 4. 16:48
 6/8 anonim ***** válasza:

"Egy kalauz kiképzése nem 2 nap"

Akkor kb. mennyi?

"A vonatok télen-nyáron ugyanúgy járnak"

Akkor a nyári balatoni menetrend az mi?

2011. márc. 7. 00:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Kb fél év.

A nyári menetrend az nyári menetrend, csak épp rengeteg vonat nem közlekedik, ami csak a tanítási időszak alatt megy. Helyette vannak fürdős és kimondottan nyári vonatok. De a vonatmennyiség számottevőe nem nő nyáron, így plusz személyzetre sincsen igény.

2011. márc. 7. 14:59
 8/8 Utasinformátor válasza:
Először is az a baj, hogy már a MÁV-tól is kiszervezték a toborzást, egy külsős cégnél kell jelentkezni, fejvadász cég. Legalábbis 2 éve, amikor jelentkeztem, akkor úgy kellett. Nincsen ilyen, hogy nyári meló a MÁV-nál, csak főállás van beosztotti állományban. Kemény a jegyvizsgálói munka, sokszor hajnali 3-4-kor van kezdés vagy éjszakai végzés, hülye emberek tömkelege. De a pozitív az, hogy bejelentett, 100%-os jogtiszta foglalkoztatás és mivel veszélyes munkahely, korkedvezményes nyugdíj is van asszem. Nem vagyok jegyvizsgáló, csak anno jelentkeztem, de nem vettek fel, a szememmel volt gond (érdekes módon BV-be hivatásosnak meg alkalmas voltam , lőkiképzést is végigcsináltam, de sztem a MÁV-os orvos a paraszolvenciára várt, de nem kapott, ezért vasalt meg a szemvizsgálaton).
2011. márc. 7. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!