Az országban melyek most a legrégebbi, üzemben lévő tömegközl. Járművek (mozdony, kocsi, busz, akármi)? Nem számítva a nosztalgia járműveket!
Ezek a járművek mikori évjáratúak? Mennyit bírnak még? Bármilyen érdekes infó jöhet.
És a legöregebb sofőr? :)
Szerintem a kisföldalattik a legrégebbiek, de az Ikarusok sem maiak, 198x gyártásúak, a metrók szintén nyugdíjas korúak, a villamosokról még nem is beszélve, a Combinon kívül az összes 30+ éves... a trolik meg változó. (BKV-ra gondoltam)
De Szegeden is vannak nagyon régi villamosok.
Utolsó: az Ikarusok közül van '88-as de azokat már kivonták nagyrészt szerintem inkább 90-esek azok már, a kisföldalatti '73as a 2-es 3-as meg régebbi ott van 40+-osok is. villamosok nem annyira régik Ganz szintén 90es évek környéke (UV-kat már kivonták addig azok voltak a legidősebbek)
Külföldön múzeumba mennek azért hogy lássák mivel utaztak a szüleik, mi meg azzal utazunk amivel nagyszüleink :D
Hármas:
A villamosos részbe belekötnék, a kilencvenes években már csak a debreceni kcsv6 széria készült újan, pesten csak modernizáció a kcsv7. A Ganz csuklósok 1967-78, Tátra '78-84 a Hannoveriek szintén az a kor. Az UV-k '56-65-ben készültek, de ugye öt éve nem járnak. A fapados pótok közt voltak az igazi öregek, volt 1942-es gyártású is.
Így nézve akkor a kelenföldi 1301 a korelnök, ha a forgalmi kocsikat nézzük, Pesten. Debrecenben a Bengák verhetik néhány évvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!