Volánbuszos közlekedésről pár kérdés (Budapest-Újlengyel)?
Lehet nagyon cikik lesznek a kérdéseim de még nem utaztam soha Volánnal.
Tehát sorban a kérdéseim :
- Ahogy leszállok a metróról a Népligetnél, merre menjek, hol indulnak a volán buszok? És a jegypénztár?
- Hogy kérjek jegyet? Úgy is lehet hogy oda-vissza? Akkor megkell adni a dátumot hogy mikor jönnék vissza?
-A neten néztem a menetrenden és két szám áll ott, a buszra vonatkozólag
Itt most melyik számot kell nézni, mi lesz a buszra írva?
Ez: 2204/43 járat , ez: vonalszám: 607 , vagy esetleg ez: Budapest-Újlengyel?
-Ha felszállok mutatni kell a jegyet a soförnek? Vagy Ő kéri?
- A megállókat bemondja a busz, vagy figyelni kell a táblákat?
Köszönöm
És ha jegypénztárnál szeretnék venni oda-vissza jegyet akkor hogy kell kérni? Ráadásul ha diák is vagyok?
' Egy oda-vissza diákjegyet szeretnék Újlengyelbe'? És akkor majd kérdezni fogja hogy mettől-meddig?
Szia!
Én azon a vonalon járok nap mint nap.
Ha leszállsz a metróról, felmész a lépcsőn az aluljáróba, bal oldalon lesz egy kijárat üvegajtókkal, ott bemész, szemben 2 mozgólépcső, bal oldalon a jegypénztárak.
Ott kérsz egy diákjegyet Újlengyel xy megállóig. Érdemes indulás előtt min. 20 perccel odaérned, mert nagyon sokan szoktak lenni a buszon, és több, mint 1 óra az út, nem túl jó végigállni, főleg, ha meleg van...
Szóval megvetted a jegyet, felmész a mozgólépcsőn és jobb oldalon kimész a fotocellás ajtón, elvileg a 27-es kocsiállásról indul a busz (néha a 26-osról) ki van téve felül egy kijelző, mellette a számok. A kijelzőn Újlengyel felirat lesz, alatt Inárcs-Kakucs-Újhartyán, a buszra is ki szokott lenni írva a végállomás és a járatszám (607).
Állj oda az oszlophoz, ha már pár ember ott van, ne úlj le bent, mert 2 perc alatt is lehet akkora tömeg, hogy fel se férsz.
Amikor felszállsz, a sofőrnek oda kell adni a jegyet, eltépi, a felét visszaadja, elképzelhető, hogy elkéri a diákodat is, legyen kéznél.
Nem mondják be a megállókat, de nyugodtan megkérheted a sofőrt, hogy szóljon majd, ha Újlengyelbe értetek (ülj előre).
Bp-n belül 2 megálló lesz, aztán az autópályán fog menni a busz, egy benzinkútnál fog lemenni az autópályáról, az első falu Inárcs lesz, aztán Kakucs (teljesen egybeépült a 2) utána Újhartyán, és Újlengyel.
Hazafelé amikor felszállsz, mondod a sofőrnek, hogy a Népligetig szeretnél egy diákjegyet, és ennyi.
Kb. 400 ft egy út.
Fuhh kedves utolsó rengeteget segítettél, egy jótevő tündér küldött. :D
Egyébként még konkrétan nem tudom, hogy Újlengyel melyik megállójában kell majd leszállnom, mert még bő 1 hét múlva megyek, addig meg lesz beszélve.
De nnéztem neten a menetrendet:
Budapest, Népliget 15:30 0.0
Budapest, Nagysándor József u. 15:40 15:40 4.6
Budapest, Nagykőrösi úti piac 15:43 15:43 6.3
Inárcs, Inárcsi elágazás (M5-ös út) 16:03 16:03 30.8
Inárcs, Iskola u. 16:06 16:06 31.2
Inárcs, Bajcsy Zs. u. 51. 16:08 16:08 32.1
Inárcs, kakucsi elágazás 16:09 16:09 32.7
Inárcs, új iskola 16:10 16:10 33.4
Kakucs, Ságvári u. 16:12 16:12 34.1
Kakucs, Bem u. 16:14 16:14 34.9
Kakucs, Sastelep u. 16:16 16:16 35.5
Kakucs, autóbusz-forduló 16:18 16:18 36.4
Újhartyán, dabasi elágazás 16:21 16:21 38.5
Újhartyán, szövetkezeti vendéglő 16:22 16:22 39.0
Újhartyán, Hősök tere 16:23 16:23 39.6
Újhartyán, szervíz bejárati út 16:24 16:24 40.1
Újhartyán, bejárati út 16:25 16:25 40.4
Újhartyán, ipartelep 16:27 16:27 41.3
Újlengyel, Kossuth u. 16:30 16:30 45.5
Újlengyel, Rákóczi út 16:31 16:31 45.8
Újlengyel, általános iskola 16:32 16:32 46.3
Újlengyel, Akácfa u. 16:33 16:33 46.7
Újlengyel, autóbusz-forduló
És egészen az Újlengyel,általános iskoláig pirossal van írva, és indulástól az oda érkezésig lévő időt mutatja "menet időnek". De ott van még 2 megálló de az már feketével van írva, és annak az idejét már bele se számolta, akkor oda már nem is megy? Vagy ez hogy van?
Tényleg, én is most nézem... Nem tudom miért van, lehet, hogy csak akkor megy el odáig, ha van utas még...
Én csak Újhartyánig szoktam menni, most nézem, hogy amikor Újhartyán szervíz a végállomás, akkor is csak a Hősök teréig piros, utána az utolsó 2 megálló fekete, pedig tuti nem áll meg a busz a Hősök terén akkor sem, ha már senki nincs rajta...
Megpróbálom kideríteni, ha megtudok valamit, írok.
Sajnos nem tudott senki segíteni.
Az a helyzet hogy barátomhoz megyek (17 éves vagyok), Ő is csak ma kezdett ott állást egy lovastanyán, de kocsival vitték oda. Szóval nagyjából Ő sem ismer ott semmit...
Ja, értem.
Nem olyan nagy falu, hogy ne találnátok meg egymást, szóval ne izgulj, bárhol is szállsz le a buszról, 10 perc séta, és a központban vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!