Minek áll meg a 7E/173E a Szent Imre kórháznál?
Mert ilyen jellegű eü intézményeknél meg kell állni. Te mondjuk könnyen beszélsz, hogy itt meg ott hol lenne könnyebb átszállni, de magyarázd ezt a 85 éves öregnek aki megmozdulni alig bír és örül neki, hogy nem 10 percet hanem csak 2 percet kell állnia a megállóban a buszra várva.
2012. jún. 17. 11:15
És a 173E miért nem áll meg a Róna utcánál?
A közös szakaszon a 7E-vel ez az eltérésük.
És ráadásul egymást kísérgetve jön sokszor a 173E 2 egymás után, és 4-5 173E is elmegy mire jön egy 7E kitömve mint a déli busz...
Azt mondják azért mert nem férnek be a megállóba.
Amikor felújították a Nagy Lajos király útját akkor a 32-es a Rónán járt ezért emgállt a 173E is a Rónánál az átszállás miatt. És láss csodát zökkenőmentesen ment a forgalom, nem volt gond, hogy nem férnek be a megállóba...
2012. jún. 17. 11:52
3/10 A kérdező kommentje:
Ott ne álljon meg a 7E se... Azért Expressz járat, mert csak a nagyon fontos csomópontoknál kéne megállnia... Legyen mondjuk a 7E, ami megáll a Róna utcánál, meg a Szent Imre kórháznál meg az egyéb ilyen helyeken, és legyen a 173E, melynek a következőek a megállói: Albertfalva vá., Kelenföld, vkp., Móricz VAGY Koszti, Blaha VAGY Keleti, Bosnyák, Nyírpalota út
Jah, faxa gyerek vagy, ott ne álljon meg :D Az a buszonként 10-20 ember aki leszáll és felszáll (óránként több száz utas) meg dögöljön meg, csak hogy te gyorsan haladj igaz?
Tudod mit? Szerintem meg Kelenföld után csak a Rónánál álljon meg, mert azért expressz busz, hogy ne álljon meg sehol csak ahol NEKEM jó :D Ez nem így működik...
Ráadásul ha nem állítod meg a belsó megállókban akkor még tovább kell sűríteni a "lassú" járatokat mert nem lesz elegendő a kapacitás mikötben az E-sek félig üresen, de gyorsan fognak rohangálni...
2012. jún. 17. 12:26
Azt meg lehetne csinálni, hogy mondjuk a 7E jár a mostani menetrend szerint, a 173E-t eg kicsit begyorsítják Ezeket a megállókat ki lehetne hagyni: Bártfai utca, Szent Imre kórház, Kosztolányi Dezső tér
2012. jún. 17. 21:38
6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: nagyon támogatom!! :) Talán még a Ferenciek terét is kihagyhatná, nagyon sok busz van ott, és sokat veszít ott a menetidőből. (najó nem akkor nagyon sokan lázadnának :D )
7/10 A kérdező kommentje:
Utolsónak ment a zöld jel, többieket nem akartam lepontozni, mert végülis fáradtak a válaszolással, így őket nem értékeltem :)
A Ferenciek terén van forgalom rendesen (metró, sok átszálló busz), azt szerintem nem kéne kihagyni. Még annyit lehetne gyorsítani az egészen, hogy ahogy a Bartók Béla útra ér, felmegy a villamos sinekre a busz, ott végig lehet előzni a kocsikat (és a sima 7-est), és mehetne egészen a Móricz-ig a sineken.Ott kijönne a megállóba, majd vissza a sinekre (a rakpart végéig). Persze ha nincs dugó, mehet rendesen az úton, de ha kezd beállni a forgalom, sokat lehetne előzni a sineken :)
2012. jún. 19. 09:52
Mintha a párom kérdését olvasnám:D:D Ő i s ilyen.. Szerintem jó hogy megáll a kórháznál is. Hisz igy pl én 1 átszállással eljutok Kispestről a Szent Imre kórházba...Ferenciek tere,majd ott piros hetes. S azért nem mindegy,hogy 5perc alatt ott vagyok,vagy fél óráig ott döcögök a melegben pl. Szent Imrében szültem,a végén már elég kellemetlen volt,a nagy pocakkal zötykölödni..S ez akár a fekete,akár a piros hetesen igy van.. Jó volt olyan belátom,amikor hüvösebb nap volt,vagy jobban ráértem akkor fekete hetessel mentem. De az azért is jobb volt(néha) amikor nme 8ra hanem 11re kellett mennem,s üres volt a fekete. Miért lenne jelentősebb megálló az Astoria?(Régen ott laktam a közelében.Ismerem) A 9es bsz miatt? AKkor már fontosabb megálló a Vas utca,mert ott van 2fősuli,meg egy SZKi. Ja meg a Szentkirűlyi utcai fogászat is.. Ennyi erővel megállhatna ott is a piros hetes. Meg a Rudasnál is,mert oda járok úszni:D ....:)
2012. jún. 25. 22:55
10/10 A kérdező kommentje:
Van egy ötletem. Csúcsidőben (6-9 ; 14-18) ne álljon meg (ahogy a Bártfai utcánál és a Kosztin sem), akkor úgyis csak munkába mennek az emberek, meg haza, és siet mindenki, csúcsidőn kívül pedig álljon csak meg, a dokihoz úgyis ezekben a "kényelmesebb" időpontokban mennek az emberek. Hétvége végig csúcsidőn kívülinek számít. :D
Az ötletem csak a 173E -re vonatkozik, a 7E -nek nem változtatnám a menetrendjét, az úgyis egy lassított expressz (a Róna utcás megállás miatt), és a Kosztisok/Kórházasok/Bártfai utcások azért mégse szívjanak már annyira.
Kapcsolódó kérdések: