Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy kérjem a jegyet?

Hogy kérjem a jegyet?

Figyelt kérdés
Miskolcra szeretnék utazni, sebes vonattal. Van tanuló Budapest-Bérletem. A Keleti pályaudvarról hogyan kérjem a jegyet Miskolcig?
2012. jún. 16. 20:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
a gyors és a sebes az nem ugyan az. de amúgy is csak az intercity-n kell helyjegy tehát az időpontot is csak akkor kell mondani ha azzal mész. egy pár 100X már vettem vonatjegyek csak annyit mondj h melyik napra kéred mivel ez nem olyan mint a buszjegy ezt csak pár napig lehet felhasználni
2012. jún. 16. 22:13
 12/17 anonim ***** válasza:
Bérleted mellé kérsz egy kiegészítő jegyet. Így kell kérni és nem Rákos állomástól.
2012. jún. 16. 22:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Én rendszeresen járok évek óta Budapest és Pécs között. Van budapesti bérletem is, mégis a teljes távot ki kell fizetnem. Sőt, ha nem a Délitől kérem a jegyet hanem Kelenföldről, akkor is ugyan annyit kell fizetnem, mert 20km-enként változik az ár.

Továbbá a Déli és Pécs állomás között a táv 224km, mégis 240-et kell kifizetnem, a fenti okok miatt.

2012. jún. 16. 22:33
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Jó akkor ha megengeded adok helyes választ is:

A Budapest bérlet itt nem járszik, mert Hatvan a BKSZ körzethatár te azon kívülre utazol. Így nem válthatsz BB kiegészítőt.

Úgy kell kérned, hogy Keletitől Miksolcig kérek egy diákot.

2012. jún. 16. 22:33
 15/17 anonim ***** válasza:
2012. jún. 17. 07:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag ugyan ezt írtam én is, mégis jól le lettem pontozva. Elnézést, hogy segíteni próbáltam! Ígérem, többet nem fordul elő.
2012. jún. 17. 08:04
 17/17 anonim ***** válasza:

Most jól belinkeltetek egy cikket ami nem is erre a problém,ára vonatkozik.

Ugyanis a BKSZ szövetség határsa a "kismarosi" vonalomn Szob, tehát a kérdező minden trükközés nélkül vehetett volna BKSZ kiegészítőt. Ott valószínűleg a pénztáros adta ki hibásan a jegyet.

Ellenben az ITTENI kérdező esetében a határállomás HATVAN Ő viszont Miskolcig utazik Ergó nem válthat kiegészítő jegyet.

[link]

Itt lehet megnézni: MAXIMUM a sárga állomásig váltható kiegészítő. TOVÁBB NEM!

És le lehet megint pontozni nullára lexarom, attól még a vasúti szabály nem fog megváltozni. Hatvanig lehet kiegészítőt venni utána nem!

2012. jún. 17. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!