Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki szerint éri meg tömegközlek...

Ki szerint éri meg tömegközlekedési járművekkel utazni? És miért? Ne inkább gyalog?

Figyelt kérdés
Csak mert olyan sok fertőzést lehet elkapni és a disznóól tisztasága ezeknek a járműveknek a tisztaságához képest kész gyönyör. (És drágább a bérlet is.)
2009. júl. 4. 11:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 éve a hét 5 napján buszozok (mivel másik városba járok suliba). ÉS még rajtam kívül nagyon sokan mások, és még senki sem lett beteg a busztól ^^ Jó egyszer egy néninek rácsukták a lábára az ajtót... De túlélte
2009. júl. 12. 13:28
 12/20 anonim ***** válasza:
24%
amúgy honnan tudjtáok h nemlettetek még betegek a busztól? honnan tudjátok, h azokat a betegségeket, amik eddig voltak nektek hol kaptátok el? lehet pont a buszon. pl egy bélfertőzés, ami gyomorrontásos tüneteket produkál...
2010. febr. 18. 00:29
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem csak a tisztaság miatt nem éri meg, hanem az árak miatt sem.

Kis családommal, 4-en ha Bp-en a Boráros tértől a Lurdy-házik el akarunk utazni, ami talán 1-2km távolság lenne, BKV-val oda-vissza 5120Ft-ot kéne fizetnünk!

Nem túlzás ez egy kicsit? Nevetséges, hogy taxival ennek a töredékét fizetnénk.

Bérletünk nincs, mert nem élünk életvitel szerűen Bp-en, de gyakran kell oda járnunk. Azt meg kicsit luxusnak tartom, hogy két városban is bérletet vegyünk.

A fél országot átutazva kevesebb a távolsági utiköltségünk, mint amennyit a városon belül BKV-jegyre költünk.

Ezt nem kicsit tartom igazságtalannak.

2010. febr. 18. 13:39
 14/20 anonim ***** válasza:

Van egy rokonom, Győrben lakik. Ő szeret gyalogolni. Bár Győr nem kisváros, de azért nem annyira nagy, így megoldható a dolog. Na meg kötetlen munkaidőben dolgozik otthon, így megteheti.

Én az utóbbi időben áttértem a biciklire, igaz, nem Bp-en lakom. A buszok egyre ritkábbak, így hétvégén és tanszünetben már nem éri meg rájuk várni. :(

Amúgy Zalaegerszegen, ha járok, akkor én is gyalog járok mostanában. A buszok egye inkább ritkulnan, a vasútállomás-Landorhegy és a belváros Landorhegy 20-20 perc. A belváros vasútállomás meg jó 10 perc. Akkor minek fizessek ezért egy csomó pénzt, ha jó a lábam, és nincs csomagom, és nem esik az eső?

2010. febr. 18. 17:53
 15/20 A kérdező kommentje:

huh már megijedtem h csak én vagyok ilyen

mm h nagyok drágának találom és a tisztaság is eléggé hanyag

2010. febr. 18. 23:48
 16/20 anonim ***** válasza:

Én debreceni vagyok, a város szélén lakom (najó... nem a legszélén, de közelebb van a város tábla, mint a Nagytemplom). A város másik fele kb 7 km (sokkal nagyobb távolságok nincsenek is igazán). Ha esetleg épp ott van dolgom, akkor oda-vissza 14 km. Ez 12 literes átlagfogyasztással számolva (ami manapság elég sok, nem is fogyaszt ennyit a gép, csak ha odalépek neki) 500 forint, ami épp két buszjegy ára (ha nem a buszon veszem).

Ha így nézzük, akkor rohadt drága a busz, ráadásul nem is biztos, hogy egy busszal meg lehet oldani.

Egy általános (szóval nincs kedvezmény) bérlet 6000 forint. Ennyi pénzből a fenti fogyasztással számolva 170 kilométert megyek kocsival. Egy kisebb autóval kétszer ennyit is tudsz menni, mivel 6 literrel simán beérik, tehát nem éri meg a tömegközlekedés. Furcsa ezt így leírni, de sajnos ez a helyzet.

Amúgy nincs hozzá nőve a seggemhez a kocsi, gyakran megyek keróval, sőt gyalog is.

2010. febr. 19. 01:49
 17/20 anonim ***** válasza:
Kényszerből, de szeretem a tömegközlekedést; nem akarok senkivel sem "harcolni" az utakon, ezért nem tanulok meg vezetni. Kézmosással elkerülhető a fertőzés. Az vitatható, hogy megéri-e, de kényelmesebb (legalábbis számomra). Ugyanakkor nem minden esetben tömegközlekedek, ha nem sürgős gyalogolok vagy cangázok.
2010. febr. 19. 09:59
 18/20 anonim ***** válasza:

"Kis családommal, 4-en ha Bp-en a Boráros tértől a Lurdy-házik el akarunk utazni, ami talán 1-2km távolság lenne, BKV-val oda-vissza 5120Ft-ot kéne fizetnünk! "

Legalább nézd meg előtte a tarifatáblázatot, mielőtt ilyesmit írsz!!!

1.Ha átszállsz, akkor átszállójeggyel egy csomót spórolsz, és nem 640, hanem 490 Ft egy jegy.

Ha nem nyugdíja vagy, akkor elgyalogolsz a Borárosról 300 mérert a Mester utcáig, onnan villamossal közvetlenül (átszállás nélkül) eljuthatsz a Lurdy házba.

Így 320 Ft-ba kerül egy jegy. De ebben az esetben ha veszel egy 10 db-os gyűjtőjegyet, amiből egy alkalommal 8-at használsz fel (a másik kettőt meg legközelebb, mivel áremelés után is érvényes marad), akkor meg csak 280 Ft-ba kerül az utad.

Szóval

1. eset: 5120 helyett 3920 Ft - átszállójegy

2. eset: 5120 helyett 2560 Ft - gyalog a Mester utcáig és onnan a 21-es villamossal

3. eset: 5120 helyett 2240* Ft - gyalog a Mester utcáig és onnan gyűjtőjeggyel

*a 10 db-os gyűjtőjegyből 8 db-nak az ára

2010. febr. 20. 01:19
 19/20 anonim ***** válasza:

"Egy általános (szóval nincs kedvezmény) bérlet 6000 forint. Ennyi pénzből a fenti fogyasztással számolva 170 kilométert megyek kocsival."

Ha nem a belvárosban mész... Mert akkor ott a parkolódíj. (18 500 Ft/hó, azaz 3 bérlet ára) Csak akkor éri meg az autó, ha az ember külvárosból, külvárosba megy.

2010. febr. 20. 01:28
 20/20 A kérdező kommentje:

bocsi de itt a kérdezőnek kell válaszolni...tudod,akinek a szövege zöld részben van

am köszi a válaszokat (amik nekem szóltak)

2010. febr. 22. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!