Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki szerint éri meg tömegközlek...

Ki szerint éri meg tömegközlekedési járművekkel utazni? És miért? Ne inkább gyalog?

Figyelt kérdés
Csak mert olyan sok fertőzést lehet elkapni és a disznóól tisztasága ezeknek a járműveknek a tisztaságához képest kész gyönyör. (És drágább a bérlet is.)
2009. júl. 4. 11:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%
Át kellene térni Budapesten is a kerékpáros közlekedésre. Ilyen időben az a legjobb.
2009. júl. 4. 12:22
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát, akinek nincs kocsija pl, és sok csomagot cígől magával, amit nem tud biciklire pakolni, esetleg nem tud biciklizni, aki nagyobb távokat tesz meg, amit gyalog meg lehet tenni, aki folyton rohan és nincs ideje gyalogolni...azoknak megéri.meg aki lusta, gondolom az sem fog gyalogolni:)idősek sem tudnak sokat menni...
2009. júl. 4. 12:24
 3/20 anonim ***** válasza:
91%
előző vok. én pl görkorival jártam a várost tavaly:)
2009. júl. 4. 12:25
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Én valahogy még soha nem lettem beteg a busztól. Ha leszállsz a buszról (vagy egyéb tömegközelekedési eszközről), akkor lehető leghamarabb kezet kell mosni. Étkezés előtt is ajánlatos. Ha étkezés előtt még sem tudsz kezet mosni (iskolában vagy, vagy nincs időd, de megennél egy szendvicst), akkor edd meg a csomagolásból.
2009. júl. 4. 12:25
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Sose kaptam még semmilyen betegséget tömegközlekedési eszköztől :D Hát akinek nincs kocsija, az hosszabb távra nyilván ezeket használja. Én nem lakom nagyvárosban, de ha valami nagyon messze lenne, akkor inkább nem mennék gyalog, mert fárasztó, és nem mennék bicajjal, a nagy forgalom miatt számomra balesetveszélyes lenne (nem értek a KRESZ-hez). De aki már 1-2 megálló miatt is buszra szál.. hááát.... Az nem túl értelmes dolog. (Jó ha valakinek fáj a lába, vagy rossz a környék stb stb akkor na, de ha vki LUSTA megtenni 200métert...)
2009. júl. 4. 13:01
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
apróbb távokat télleg jobban érdemes gyalog megtenni, énsem szoktam 5 megállóért buszra szállni. haviszont messziore megyek, kénytelen vagyok, de annyira undorító, meg gusztustalan és azok az emberek....beszereztem egy kocsit inkább...nagyok a dugók, tudom, de legalább ülökm a saját kocsimban, nem liheg a nyakamba senki, nem ordibál a cigány a busz másik végéből előre, nincs kosz, nincsenek részegek, se hányás, se hugy.
2009. júl. 4. 13:54
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok, és aztis tudom h drágább a benzin egy hónapra mint egy bkv bérlet egy hónapra, de mégis jobban megéri, azok miatt amiket felsoroltam, plusz a kiszámíthatatlanság, h eccerűen képtelenek normálisan jönni, és betartani a menetidőt.
2009. júl. 4. 13:55
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs jogosítványom, és kerékpárral meg sok helyen életveszélyes közlekedni a belvárosban (gyalog meg van, hogy 2 megálló is nagyon messze van egymástól).

Van viszont családi autónk, de apám (neki van egyedül jogsija) szintén a tömegközlekedést használja inkább, mert sokat közlekedik, nem a szomszédban van a munkahelye, és a bérlet így egy hónapra olcsóbb, mint ha benzinre költené (az autót nagybevásárlásokkor használjuk, vagy vonathoz nagy csomagok esetén, vagy ha gyorsan kell bemenni orvoshoz).

Nekem még semmi bajom nem lett BKV-n, meg más tömegközlekedési eszközön se, és nem is mocskos mind, vagy csak nekem van szerencsém, hogy ahol én közlekedem, ott tiszták a járművek.

2009. júl. 4. 14:46
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor éri meg busszal menni, ha egyedűl vagy!

Ha a családdal megyűnk, nem érdemes busszal menni, mert az én , a feleségem. a lányom jegye többe kerűlne, mint a benzin amit eltankolok. Autóval meg mégis kényelmesebb!

2009. júl. 4. 16:44
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
16:44 - De mi van, ha nem egy irányba közlekedtek, mert mondjuk elszórva van a város több pontján a munkahely, iskola? Meg ha nem azonos időbeosztásban jártok? Amúgy valóban, úgy megéri autóval közlekedni, ha nem egy ember ül benne. Mellesleg sokszor tapasztalom hogy míg autók állnak a dugóban, én BKV-val gyorsabb vagyok.
2009. júl. 4. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!