Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » "elkaptak"a villamoson, volt...

"elkaptak"a villamoson, volt bérletem de otthon hagytam a diákim. De kiderült h el is hagytam. Ilyenkor mi lesz? :s

Figyelt kérdés
ma elkaptak a villamoson, és 800 ft ot kell fizetnem ha bemutatom utólag a diákigazolványom, hazajöttem kerestem de nincs meg:(.Most ugye nem tudom bemutatni, maximum ideigleneset tudok csináltatni, azt elfogadják?
2012. jún. 11. 21:20
1 2
 1/11 anonim válasza:

De azt nem 24 órán belül kell bemutatni? Lehet, hogy rosszul tudom.

Akkor 16 ezer a bírság ha Budapesten kaptak el.

Bár szerintem legkevesebb is 2000ft-ot kell fizetned. Nem Pesten volt ugye? Mert nem értem mi az a 800ft.

2012. jún. 11. 21:23
 2/11 anonim válasza:

"Amennyiben az utas olyan arcképes bérlettel vagy diákigazolvánnyal használható tanulóbérlettel rendelkezik, amelyik szelvény a pótdíjazás időpontjában érvényes (azt megelőzően vásárolt) vagy ingyenes utazásra jogosultságot igazoló dokumentummal rendelkezik, de azt a jegyellenőrzésnél felmutatni nem tudta, úgy a pótdíjazástól számított 8 naptári napon belül a társaság által kijelölt helyen (1072 Budapest Akácfa u. 22.) pótdíjazását bérletbemutatási díj megfizetése mellett rendezheti. A bérlet bemutatása esetén a pótdíjfolyamat 2.000,- Ft eljárási díj ellenében ellenében megszűnik."

"A bérletbemutatáshoz szükséges dokumentumok tanuló bérlet esetén:

- az ellenőr által adott csekk

- érvényesített diák igazolvány (állandó vagy ideiglenes)

- a pótdíjazás napjára érvényes bérlet

- lakcímkártya"

[link]

2012. jún. 11. 21:27
 3/11 anonim válasza:
gondolom lehagyott egy nullát :)
2012. jún. 11. 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Itt Szegeden pl 800 Ft a bemutatás díja. A megoldás: csináltatsz ideiglenes diákot, azzal beszambázol az irodába ésbemutatod,kifizeted a 800-at.

Ha egyetemi diák, akkor az új nem lesz olcsó, sajnos a sok visszaélés miatt kemény büntetést kell fizetned, amiért elhagytad a diákkal együtt a matricát is...:(

2012. jún. 11. 21:29
 5/11 anonim válasza:
Elég, ha kérsz egy iskolalátogatásit!
2012. jún. 11. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem csak Budapesten vannak villamosok :D
2012. jún. 11. 21:48
 7/11 anonim válasza:
Az a ciki az ideiglenes diákkal, hogy annak a száma nem fog megegyezni azzal a számmal mint ami a bérleten van. Szóval nem tudod bizonyítani, hogy az a te bérleted. Mondhatják, hogy a bérlet amit bemutatsz bérlet az nem is a tiéd hanem csak tesótól/havertól kérted kölcsön, hogy megúszd a büntetést.
2012. jún. 11. 21:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem is az első gondolatom az volt, hogy igazából oké,hogy próbálkozol az ideiglenes diákkal, node mégis hogyan bizonyítod be az eredeti diák nélkül azt, hogy a bérlet, amit bemutatsz, az a tiéd? Hacsak nem hagytad üresen az igazolványszám feltüntetésére szolgáló mezőt. Ha nem így történt, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy befizeted a helyszíni bírságot (ami nem 800, hanem inkább 8000 forint, vagy hasonló nagyságrend, ha nem Budapestről van szó).
2012. jún. 11. 22:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Nincsen már ideiglenes diák. El kell menned az okmányirodába, ott igényelsz új diákot, és ha ez megvan akkor az iskolától kapsz egy igazolást, hogy a diákot épp készülőben van. Azt bemutathatod. A sima iskolalátogatásit sem fogadják el január óta, csak ezt az igazolást.
2012. jún. 12. 14:37
 10/11 anonim válasza:
az talán megoldás hogy az oktatási azonosítód ugyan az mint a diákod azonosítója .. így szerintem valahol ez nyilván van tartva így a kék kártáyhoz van egy diákod amin rajta van az a szám amit a bérletre írsz rá ..
2012. jún. 20. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!