Mi a véleményetek a szovjet típusú metrórendszerekről?
Figyelt kérdés
2012. máj. 27. 18:04
3/8 anonim válasza:
Nem vagyok Budapesti, szóval csak néha metrózok.
De mivel a tervezett élettartamukat már bőven megélték szerintem nagyon jó konstrukciók.
Csak a szavatossági idejük már rég lejárt...
4/8 anonim válasza:
Abban egyetértek, hogy ideje cserélni, de minek pont az Alstomra, az már más kérdés.
5/8 anonim válasza:
sokan szeretik a számomra már roncsként élő eszközöket, mindet le kéne cserélni amilyen gyorsan csak lehet, max. 1-2őt hagyni nosztalgia darabnak
miután láttam pár (szerencsésebb) országban/városban az ottani metrókat (pl. Róma, Barcelona, Párizs, Amsterdam, Brüsszel...), visszajőve pestre éreztem azt, h bmeg ez tényleg kelet-eu és nem közép...
6/8 anonim válasza:
Szerintem rosszak.A maga idejében jó volt ez a típus de már lejárt az ideje.
Egyébként mi bajotok az Alstommal?Modern formájú és fejlett metró.
7/8 anonim válasza:
Kezdjük ott,hogy a budapesti NEM szovjet típusú metrórendszer. Az alagútépítési technológia és a szerelvények szovjet típusúak, de maga a rendszer, a hálózat nem az. A szovjet típusú metrórendszerek ugyanis alapvetően relatíve nagy távolságok áthidalását célozzák meg és városrészek összekötése a kizárólagos feladatuk, az érintett útvonalak helyi közlekedésének kiszolgálása nem. Éppen ezért az átlagos állomástávolságuk és így a szerelvények keringési sebessége is határozottan nagyobb, mint a budapesti hálózaton. Részben egyébként az így romló hűtésre és a gyakori megállásokra is visszavezethető az, hogy sok a túlmelegedéses eset, nem elfeledve természetesen a karbantartási hiányosságokat és a természetes elhasználódást sem.
8/8 anonim válasza:
És melyik került volna többe? A régieket picit kipofozni, szépen lassan, vagy újakat venni, amiknek szarok a fékjei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!