Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem újítják fel a régi...

Miért nem újítják fel a régi szovjet metrószerelvényeket?

Figyelt kérdés

Szerintem sokkal jobb megoldás lenne, mint újakat beszerezni. Hiszen ezek a tipikus szovjet szerelvények szerintem nagyon Budapesthez illenek, és sok ember megszerette őket.

Milánóban is közlekednek több, mint 100 éves villamosok, akkor itt miért ne mehetne 40-50 éves (felújított) metró. Sokkal inkább egyediek ezek a régi szovjet szerelvények, mint az új Alstom kocsik.

2012. jan. 22. 19:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert így sokkal több pénzt lehet zsebbe rakni :-/
2012. jan. 22. 19:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek igaza van,plusz a külső borításon kívül mindent cserélni kéne, elavult technológia, gazdaságtalan fenntartani. Egy egyedi szerelvényrendszer megtervezése, a szükséges alkatrészek közbeszerzése,a gyártóüzem beindítása,a technológiai szabványok ellenőrzése pedig kb 2-3x annyiba kerülne, mint az Alstrom kocsik. Nem beszélve arról hogy magyar mentalitással kivitelezhetetlen, a tervezés is kb 4-5évig tartana, minimum 2 korrupciós botránnyal.
2012. jan. 22. 19:36
 3/13 A kérdező kommentje:
De a 2-es vonalán is vannak felújított szovjet szerelvények...
2012. jan. 22. 20:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Azok fiatalabbak.

Nem értek hozzá, de talán a százéves milánói villamosok talán jobban meg voltak építve eredetileg, mint az orosz metrók. És alighanem a karbantartás nem volt annyira elhanyagolva, mint nálunk, főleg az utóbbi időben.

El tudom képzelni, hogy drágább lenne felújítani, mint a teljes csere.

De ezek csak az én hozzá nem értő elképzelésem, s nem válasz a kérdésre.

Amit nem értek: Az Alstrom szerelvények miért nem hasonlítanak azokra a látványtervekre, amiket mutogattak?

Miért nem kötik végre össze a gödöllői hévet a metróval? Technikai akadálya nincs.

2012. jan. 22. 20:50
 5/13 anonim ***** válasza:

"Miért nem kötik végre össze a gödöllői hévet a metróval? Technikai akadálya nincs."

Én meg azt nem értem, hogy miért fáj mindenkinek azon az egy aluljárón átmenni az Örs vezér terénél?

2012. jan. 22. 21:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Mert teljesen értelmetlen.

Azt tudod, hogy a Népstadion megállóban miért van négy vágány? Azért, mert eredetileg addig járt volna a hév, s átszállni csak egy peron használatával kellett volna.

A metrót deltavágányon fordították volna. Ez a váltó meg is található az alagútban. A hév a külső vágányra érkezett volna a tervek szerint, s hurokfordítóval tért volna vissza az állomásba.

Akkor az oroszoknak még nem volt kettős táplálású rendszerük. Most van ilyen, s megoldható.

2012. jan. 22. 21:52
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak! Az semmi! Tudtátok, hogy 1970-ig volt HÉV a Keleti pályaudvar és a XVI.kerület között?
2012. jan. 23. 01:24
 8/13 10 deka farhát ***** válasza:

Van technikai akadálya az összekötésnek, legalábbis a jelenlegi állapotokat figyelembe véve:

HÉV:

- 1000 V egyenáram, felsővezetékről

- "balra tarts" (ez csak a gödöllői vonalra igaz)

- nincs magasperon, a járművek nem is alkalmasak hozzá

Metró:

- 825 V egyenáram, harmadik sínről

- jobbra tarts (ez általános)

- magasperon

Ezen felül nem tudom elképzelni, hogyan lehetne megoldani az összekötést mondjuk a felszínen (felszín alatt sokkal inkább, de ahhoz meg rengeteg földmunka kellene).

2012. jan. 23. 09:56
 9/13 anonim ***** válasza:
29%

Mert egy felújítással csak töredék pénzt lehet ellopni.

Így viszont vissza oszt az Alstrom. Mit gondolsz a Combino villamosokon mi került egy milliárdba darabján.....

2012. jan. 23. 16:40
 10/13 anonim ***** válasza:
29%
Az oroszok megmondták hogy ezek a dögök 40 évig működni fognak. Még működnek is. Az alstrom vajon hol lesz ilyenkor. Egyébként pedig tényleg hangulatosabb lenne ha a mostaniak lennének felújítva, csak így nem lehet annyit sikkasztani. :/
2012. jan. 23. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!