Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire biztonságos éjjel a...

Mennyire biztonságos éjjel a BKVn utazni?

Figyelt kérdés
Újpestről a rokonoktól fogok a Reptérre utazni kedd éjjel, a gép 6kor indul, így 3kor el kell indulnom 914-es busszal majd át kell szállnom a 900-as buszra. Mennyire biztonságosak az éjszakai járatok, kell esetleg atrocitástól tartanom hétköznap éjjel? Ha valami gond lenne segít a sofőr vagy inkább vigyek gázsprét gond esetére?
2012. máj. 19. 20:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

engem még sosem ettek meg. :)

a legtöbb járaton van biztibácsi, állj vagy ülj közel hozzájuk, esetleg még beszélgethetsz is velük, örülnek neki, mert marha uncsi egész éjjel ácsorogni és a részegeket igazgatni, örülnek az értelmes emberi szónak :) nekem ez eddig mindig bejött. kicsit dumálsz vele általánosságokról, és már oda is értél.

lányként mondom neked, hogy még soha semmi bajom nem történt éjszakai járaton, mi több, néha még el is dumáltam 1-2 emberrel aki megszólított.

aki elkezd veled beszélgetni, az sem feltétlenül meg akar ölni vagy ki akar rabolni, csupán lehet, h részeg és szófosása van :)

ha valakiben támadó szándékot érzel, akkor pedig tudsz szólni a sárgamellényeseknek.

2012. máj. 20. 19:55
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Rengetegszer utaztam már éjszakai buszon és semmi problémám nem volt. Tény, hogy több az illuminált alak, de a legrosszabb, ami történhet, az az, hogy elkezdenek beszélni hozzád. Biztonsági őrök csak a frekventáltabb szakaszokon (a 914/950-esen pl. a belvárostól a Határ útig) vannak, de a menetjegyellenőrzésen kívül nem igazán szokott szükség lenni a jelenlétükre.

A külvárosi szakaszon már kihalt lesz a busz és főleg az utcák, de a XVIII. kerület, ahol át kell szállnod, biztonságos környék. Mindazonáltal a saját komfortérzeted miatt, ha teheted, a Dél-pesti autóbuszgarázsnál szállj át (persze csak ha a csatlakozás ezt lehetővé teszi!), mert ott jobban ki van világítva a megálló és a buszgarázs portaszolgálatának a szeme előtt vagy. De tényleg nincs mitől félned.

2012. máj. 20. 22:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Nézd, én midig is tartottam éjszakaival menni bárhova is. Mindig igyekeztem időben hazaérni, ne kelljen menni vele.

Úgy hozta a sors, hogy mégis kellett vele menni, egyenesen a BELVÁROSBA.

Ugye most már sok járaton első ajtós felszállás van, s emeltett legalább 1 ha nem 2-4 biztonsági őr/ellenőr is utazik a buszon.

Határozottan ki kell jelentsem, hogy az éjszakai buszon messzemenlőeg biztonságosabban éreztem magam, mint egy nappali, mondjuk 4-6oson.

Nyílván vannak, akik a szabályok és rend ellen játszanak. Igen, a sofőr és a biztonsági őr segít neked ha ilyen van, de ők már előbb kiszűrik a balhézót, minthogy téged megtaláljon.

Azon is ledöbbentem h pl egy srác vmi italt kezdett el fogyasztania buszon (nem volt egyértelmű nekem h alkohol, de minden valószínűséggel), s odament a biztonsági őr, s rászólt h ezt most elteszi vagy leszállítatja a buszról. Ha meg balhézna máris megállítja a buszt és rendőrségi ügyet csinál. A srác felfogta mivan, s eltette, ÚGY, hogy a biztonsági őr adott neki ilyen kupakzáró vmit, mert olyan volt az üveg mint a sör, amit le kell pattintani.

Szóval sztem nem kell aggódni. Én is izgultam h mi lesz/lehet, de már nem. (Pláne h szilveszterkor is éjszakaiztam, s nem volt gáz....nem is tudott lenni a tömegről XD)

2013. júl. 11. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!