Mi a különbség a kalauz és az ellenőr között?
A jegyvizsgáló megnézi, hogy van-e jegyed. Illetve, ha olyan helyen szálltál fel, ahol nincs pénztár, akkor vehetsz nála jegyet. Ha nincs jegyed, de lehetne, vagy van, de nem tudod igazolni, hogy a kedvezményre jogosult vagy, akkor pótdíjat is kérhet a jegy mellé.
Az ellenőr az ő munkáját is ellenőrzi, illetve azt, hogy megfizetted-e a szolgáltatás díját. Ő csak pótdíjat fizettet, na meg persze a jegyet is meg kell venned, ha nem stimmel.
A jegyvizsgáló mindig megtalálható a járaton, az ellenőr nem.
Kalauzok általában normálisak.
Ha BKV ellenőrt látsz akkor gyorsan ,menekülj vagyszállj le a buszról és menj a következővel.Nagyon idióta némelyik ,mindenbe belekötnek még ha van jegyed akkor is.
előttem már páran írták, de összegezve fontos az is, hogy a jegyvizsgálók, (avagy kalauzok) a vonatok forgalmi ügyeibe is beleszólnak, tehát egy vonat az állomásról csak akkor indulhat el ha a rajta tartózkodó minimum egy jegyvizsg. ehhez egy jelzéssel hozzájárul. Ő nem álruhában járja a vonatot, rendes egyenruhában, egymás után kéri az utasoktól a jegyüket. Az ellenőrök sokszor álruhában (Nem mindíg!) szálnak fel, majd le a villamosokról buszokról. Nekik az a dolguk, hogy nem feltétlenül mindenkitől, de a jegyeket vizsgálják. Őket (a BKV zrt-nél) egy vörös karszallag különbözteti meg. Tehát a jegyvizsgálók vonatokon, héven, az ellenőrök az összes többin cirkálnak.
Egyébként vasutas vagyok, jegyvizsgáló :)
utolsó:
a jegykezelőnél van piros, és az ellenőrnél kék karszalag, nem? vagy rosszul tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!