Szegeden azok az egyetemisták is ingyenesen utazhatnak a helyi járatokon, akik költségtérítéses szakon vannak? Ők is megkapják azokat a kedvezményeket, mint az államilag támogatott diákok?
Micsoda véletlen, én is a GTK-ra jelentkezek át (psz). :)
Nem tudok konkrétumot mondani, mert én albérletben lakok. Azt tudom, hogy a karközi kolikba kerülnek a GTK-sok (Károlyi, Öthalmi Diáklakások, Móra etc.), és tudtommal ugyanannyiba kerül költségesnek is a koli, vagy max 1K különbség lehet. PhD/doktorandusz hallgatóként nehezebb a helyzet. Ha messziről jössz, akkor elég jó esélyeid vannak, de ne az én véleményemre alapozz.
De - akárki akármit mond - az SZTE nem az a fajta intézmény, ami mindenféleképpen arra megy, hogy lehúzzon.
Pl. ez egy elég korrekt kezdeményezés:
Ki tudja, ha minden jól megy, lehet találkozunk ősszel :)
Az Öthalmi eléggé jó, már amennyire hallottam. Csak eléggé messze van :/ de ez nem számít amikor a Károlyiban pl. pihenni se igazán lehet, ott mindig "van élet"... de oda szinte biztos hogy felvennének, meg ha valakinek ez kell, akkor az rosszul nem járhat. A Herman az Újszegeden van a Népligetnél, elég jólszituált helyen, nem hallottam rosszat róla. Ugyanez elmondható a Móráról is, az is "valahogy arra" van. Az Eötvös Loránd koli az sztem felejtős, mivel oda úgy tudom hogy az egyetemen már bizonyított, kiváló átlaggal rendelkező hallgatókat veszik fel elsősorban.
Egyik ismerősöm jár(t) le minden nap vonattal Ceglédről (cca. másfél óra) ebben a félévben, de neki ingyenes és ő is belefáradt már szerda tájékán. Semmiféleképpen nem ajánlom ezt, mert ha valami nagyon horror órarendet tudsz csak összehozni, akkor annak nagyon rossz vége lehet (lesz).
Az albérletekkel nincs semmi gond, nem életveszélyesen drágák, de még mindig drágák - egy kolihoz képest mérföldekkel. Ha esetleg meggondolnád magad, akkor próbálj meg minél előbb találni, mert már most is eléggé nehézkes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!