Diákot elvileg nem lehet megbüntetni? És nem vehetik el a bérletem?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 19:39
2/6 A kérdező kommentje:
Valahol a TV-ben hallotam, hogy diákot nem lehet megbüntetni és leszállítatni a vonatról,buszról..stb
2012. ápr. 11. 20:05
3/6 anonim válasza:
Persze, hogy nem lehet megbüntetni!
A jegyellenőr ugyanis pótdíjat vet ki, nem büntet!
Büntetni a domina szokott!
:D
4/6 anonim válasza:
diákot nem lehet AZZAL megbüntetni HOGY leszállitják a vonatról,buszról.
5/6 anonim válasza:
Nem tudom, büntetni lehet-e, de pótdíjat ki lehet rá szabni. Az ellenőr meg ezt teszi, nincs is joga büntetni. A bérletedet pedig csak úgy, brahiból nem veheti el az ellenőr. De tudtommal nem is merő rosszindulatból szokta elvenni, hanem akkor, ha gyanús, hogy hamisított. Az erre vonatkozó szabályokat azonban nem ismerem.
6/6 A kérdező kommentje:
Pódíjat szabott ki (16000ft) mert véletlen összecseréltem tesommal a bérletet és nem hitte el nekem és még a bérletemet is elvette. Valahogy lehetne ezt tisztázni pl.: bemegyek tesommal és megmutatja a diákigazolványát amin ugyanaz a szám van mint ami nálam volt bérleten és esetleg ilyen esetben nem kellene pódíjat fizetni?
2012. ápr. 12. 17:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!