Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van köztetek BKV ellenőr?...

Van köztetek BKV ellenőr? Esetleg járt valaki hasónlóan?

Figyelt kérdés

Először is: miért kell félrevezetni olyasvalakit, aki nem jártas Budapesten, és még ráadásul gyengén látó?

A történet a következő: Édesanyám rokonlátogatásra jött fel Budapestre. A Stadionoknál szállt fel a metróra, ahol a jegyérvényesítő automata halányan nyomta rá az érvényesítést (gyűjtőjegyet vett). Visszafele véletlenül ugyanazt a jegyet érvényesítette le véletlenül. Kifele a metrón az ellenőr kiszúrta, hogy kétszer van egy jegy érvényesítve és megbüntette. DE!!!!!! Közölte vele, ha vesz bérletet és elmegy az Akácfa u-ba bemutatni, akkor nem kell a 8ezer forintot kifizetni, hanem elegendő a 2000 Ft pótdíjat befizetni. Természetesen Édesanyám készítetett fényképet és megvette a bérletet. Elrobogott az Akácfa u-ban, ahol közölték vele, hogy a 8eFt-ot kikell fizetni-e, mégpedig azért, mert a bérlet megvásárlása a büntetés kiszabás után történt meg. És mindezeknek nyoma van a számítógépben. Sírva telefonált, hogy mit tegyen. Bementem vele együtt az Akácfa utcában, ahol megmondtam, hogy az ellenőrök nemcsak az anyámnak mondták-mondják, hogy a büntetés után bérletet kell venni, hanem mindenkinek. Erre azt a választ kaptam, hogy január 1-től kormányrendelet van, ami éppen az ellenkezőjét mondja ki. (természetesen a mai napig hallom, hogy az ellenőrök mindenkinek aztmondják, hogy bérletet kell venni). Közölték az Akácfa u-ban, ha most nem fizeti ki a 8eFt-ot, akkor a harmadik naptól fogva halmozódik a 16eFt egészen 30 napig, míg el nem bírálják és akár többet is be lehet ne adj Isten fizetni.

Mivel nincs pénzünk erre, befizettük a 8eFt-ot.

Nos erről ennyit. Szánalmasak az ellenőrök többsége, hogy a járatlan utasokat disznó módon félrevezetik, és sehol nem segít senki a másikon. Ez sajnos nemcsak a BKV-ra, hanem az egész országra igaz. Nem mondhatom azt, hogy ez az ország a Balkán, de annyit még leírnék, hogy több ember megbotránkzó modora a balkáni életstíluson jóval alább van.

2012. ápr. 4. 12:29
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Nem ertem en se mire valo ez a ge.ci munka, amit muvelnek.

Nekem is ervenyes berletem volt megis holmi mondvacsinalt indokkal meg akartak buntetni.

Persze siman tovabb setaltam, probaltak elallni az utam, volt egy kis civakodas, de kozoltem veluk, h meg egyszer valamelyik hozza mer elni a dzsekimhez a kezet eltorom.

Akkor ugy dontottek felhagynak a buntetessel, masnap meg mielott lesetaltam a metroba rakerdeztem az ellenornel, h minden rendben van e.

Rendben volt, szal.....

2012. ápr. 4. 12:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem vezette félre. Valószínűleg azt is mondta, hogy VISZONTELADÓNÁL vegyen bérletet. Csak anyukád ezt vagy nem hallotta vagy nem látta a különbséget a normál BKV pénztár és a viszonteladó között.

A viszonteladónál nincs számítógép és az eladás sincsen rögzítve. Az ott vásárolt bérletkkel tényleg megjátszható ez.

Az ellenőr jót akart...

2012. ápr. 4. 13:31
 3/7 A kérdező kommentje:
erről kifaggatam anyukámat, az eset megtörténtekor. Nem volt szó viszonteladóról. Tapasztaltam már ellenőrtől kedvességet, de sajnos a 80%-áról nem mondható el.
2012. ápr. 4. 13:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Mivel anyukád valószínűleg fel sem fogta, hogy mi a különbség a viszonteladó és a sima pénztár között ezért nem is fog emlékezni...
2012. ápr. 4. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, őszintén én is erre gondolok...

Utólag már nyilván nem mondja, hogy: Jajj kislányom/kisfiam, mondta, hogy viszonteladó, de én azt hittem az a pénztár...

Szumma-szumma: Az ellenőr jót mondott, csak jól kell kivitelezni.

2012. ápr. 4. 14:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Figyelj: anyukám felfogta és tudja, hogy mi a különbség a viszonteladó és a pénztár között!!!!! De köszi a kioktatást! Nem vagyunk szellemi fogyatékosok, lehet úgy tűnik, de ebben az esetben tévedsz :)
2012. ápr. 4. 14:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Az alap büntetés 8000 forint lett volna, így ugye fizetni kell a bérletigazolványt + bérletszelvényt + bérletbemutatási díjat, és már jócskán 10 fölött vagytok. Akkor érné meg az ilyen, ha utána úgyis kihasználja a bérletet, de azt írod, hogy nem jártas Budapesten, így valószínűleg nem is utazgat. Szóval végeredményben nem értem, miért kellett ezt a trükközést választani.

Amúgy az ellenőrtől tényleg nem szép dolog, hogy ilyeneket terjeszt, ezzel legfeljebb annyit tudtok csinálni, hogy panaszt tesztek.

Az sem túl jó dolog, ahogy a BKV jegyeket érvényesítik. Tényleg nagyon halvány a felirat, ráadásul kicsi, és olyan helyre nyomja, ahol normális ember nem is keresi. A BKV sajnos 20-30 évvel le van maradva a jegyek terén.

2012. ápr. 7. 04:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!