Van köztetek BKV ellenőr? Esetleg járt valaki hasónlóan?
Először is: miért kell félrevezetni olyasvalakit, aki nem jártas Budapesten, és még ráadásul gyengén látó?
A történet a következő: Édesanyám rokonlátogatásra jött fel Budapestre. A Stadionoknál szállt fel a metróra, ahol a jegyérvényesítő automata halányan nyomta rá az érvényesítést (gyűjtőjegyet vett). Visszafele véletlenül ugyanazt a jegyet érvényesítette le véletlenül. Kifele a metrón az ellenőr kiszúrta, hogy kétszer van egy jegy érvényesítve és megbüntette. DE!!!!!! Közölte vele, ha vesz bérletet és elmegy az Akácfa u-ba bemutatni, akkor nem kell a 8ezer forintot kifizetni, hanem elegendő a 2000 Ft pótdíjat befizetni. Természetesen Édesanyám készítetett fényképet és megvette a bérletet. Elrobogott az Akácfa u-ban, ahol közölték vele, hogy a 8eFt-ot kikell fizetni-e, mégpedig azért, mert a bérlet megvásárlása a büntetés kiszabás után történt meg. És mindezeknek nyoma van a számítógépben. Sírva telefonált, hogy mit tegyen. Bementem vele együtt az Akácfa utcában, ahol megmondtam, hogy az ellenőrök nemcsak az anyámnak mondták-mondják, hogy a büntetés után bérletet kell venni, hanem mindenkinek. Erre azt a választ kaptam, hogy január 1-től kormányrendelet van, ami éppen az ellenkezőjét mondja ki. (természetesen a mai napig hallom, hogy az ellenőrök mindenkinek aztmondják, hogy bérletet kell venni). Közölték az Akácfa u-ban, ha most nem fizeti ki a 8eFt-ot, akkor a harmadik naptól fogva halmozódik a 16eFt egészen 30 napig, míg el nem bírálják és akár többet is be lehet ne adj Isten fizetni.
Mivel nincs pénzünk erre, befizettük a 8eFt-ot.
Nos erről ennyit. Szánalmasak az ellenőrök többsége, hogy a járatlan utasokat disznó módon félrevezetik, és sehol nem segít senki a másikon. Ez sajnos nemcsak a BKV-ra, hanem az egész országra igaz. Nem mondhatom azt, hogy ez az ország a Balkán, de annyit még leírnék, hogy több ember megbotránkzó modora a balkáni életstíluson jóval alább van.
Nem ertem en se mire valo ez a ge.ci munka, amit muvelnek.
Nekem is ervenyes berletem volt megis holmi mondvacsinalt indokkal meg akartak buntetni.
Persze siman tovabb setaltam, probaltak elallni az utam, volt egy kis civakodas, de kozoltem veluk, h meg egyszer valamelyik hozza mer elni a dzsekimhez a kezet eltorom.
Akkor ugy dontottek felhagynak a buntetessel, masnap meg mielott lesetaltam a metroba rakerdeztem az ellenornel, h minden rendben van e.
Rendben volt, szal.....
Nem vezette félre. Valószínűleg azt is mondta, hogy VISZONTELADÓNÁL vegyen bérletet. Csak anyukád ezt vagy nem hallotta vagy nem látta a különbséget a normál BKV pénztár és a viszonteladó között.
A viszonteladónál nincs számítógép és az eladás sincsen rögzítve. Az ott vásárolt bérletkkel tényleg megjátszható ez.
Az ellenőr jót akart...
Igen, őszintén én is erre gondolok...
Utólag már nyilván nem mondja, hogy: Jajj kislányom/kisfiam, mondta, hogy viszonteladó, de én azt hittem az a pénztár...
Szumma-szumma: Az ellenőr jót mondott, csak jól kell kivitelezni.
Az alap büntetés 8000 forint lett volna, így ugye fizetni kell a bérletigazolványt + bérletszelvényt + bérletbemutatási díjat, és már jócskán 10 fölött vagytok. Akkor érné meg az ilyen, ha utána úgyis kihasználja a bérletet, de azt írod, hogy nem jártas Budapesten, így valószínűleg nem is utazgat. Szóval végeredményben nem értem, miért kellett ezt a trükközést választani.
Amúgy az ellenőrtől tényleg nem szép dolog, hogy ilyeneket terjeszt, ezzel legfeljebb annyit tudtok csinálni, hogy panaszt tesztek.
Az sem túl jó dolog, ahogy a BKV jegyeket érvényesítik. Tényleg nagyon halvány a felirat, ráadásul kicsi, és olyan helyre nyomja, ahol normális ember nem is keresi. A BKV sajnos 20-30 évvel le van maradva a jegyek terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!