Meddig érvényes a bkv bérlet, tudtok linkelni oldalt ahol le vannak írva?
pl: Vác-ra (pest megye) szeretnék utazni Budapestről.
Elég a bérlet vagy az már kívül esik az érvényesség határon?
köszi.
20L
A városhatárig jó.
Sofőr segít.
Vác már a közigazgatási határon kívülre esik. kérdezd a sofőrt; vagy az Információs ablaknál kérdezősködj, esetleg hívd fel őket telefonon.
bkv.hu is segít. általában a megállókban kihelyezett táblákról, térképekről is leolvasható.
úgy van, hogy közig. határon belül korlátlanul utazhatsz ide-oda-bármerre, azon kívül 5, 10 stb. km-es kiegészítő jegyet/bérletet kell venned. pénztárban eligazítanak.
Jól írják, az egyesített BKV bérlet (mindegyik BKV bérlet az) Bp. közigazgatási határáig használható, így a Pesten belül megtett kilométereket lehet megspórolni ha valaki az agglomeráció valamely településére szeretne menni.
A határállomások a wikin szépen fel vannak sorolva:
Vác még csak nem is határos Pesttel. Több, mint 30 km a két város közötti távolság. Nem is értem, hogyan gondoltad a a kérdésed.
A válaszok sem helyesek, Vácra kiegészítő jegyet sem vehetsz, mert oda nem közlekedtet járatot a BKV.
"A válaszok sem helyesek, Vácra kiegészítő jegyet sem vehetsz, mert oda nem közlekedtet járatot a BKV."
Istenem, ha ennyire sötét vagy miért szólalsz meg?
BKSZ kiegészítő jegyről hallottál-e már?
MÁV Start (vagyis a vasút) kivisz Budapestről Vácig úgy, hogy ha van BKV bérleted, akkor a Nyugati pályaudvaron csak kiegészítő jegyet kell kérned a pénztárnál. (természetesen, ha diák vagy, diákárút ha nem vagy, egészet stb.)
(aki nem ért hozzá, az meg ne írkáljon már zöldségeket. bármilyen meglepő, nem feltétlenül a távolság, hanem a megállók számítanak stb. pl. Budapest-Déliből két éve vonatozok haza hétvégén Székesfehérvárra és oda is érvényes ez a rendszer. pedig hol van Szfv. Bp-hez képest?! és mégis.)
A kiegészítőjegyben tévedtem. Közvetettem előző beírásomban el is ismertem.
A távolságot nem ebben a vonatkozásban értettem, hanem csak a BKV-bérletre. Azaz a kérdésnek erre a részére: Vácra Budapestről elég a bérlet vagy az már kívül esik az érvényesség határon?
A tévedésem onnan ered, hogy bár változatlanul pesti lakos vagyok, akkor utaztam bérlettel utoljára, amikor még az agglomerációba a bérlet mellé kellett még egy plusz jegy. Tudok az új rendszer létezéséről, de soha nem volt módom használni. Vácra a bkv jeggyel nem lehetett bkv-jeggyel utazni, s ez volt a fejemben.
Egy több elemet tartalmazó válasz egy elrontott részéért azért nem kellene lebunkózni.
Aki téves információkkal rendelkezik az ne "segítsen". Mert a téves információ nem segítség, hanem hátráltatás...
Jószándék. A pokolba vezető út is jószándékkal vagyon kikövezve...
Én sem megyek "segíteni" az állattartás témába mert nem értek hozzá. És nem osztom ki a kérdezőt hogyan gondolta, hogy BKVbérlettel Vácra megy. Csak mert nekem ez meglepő.
Jöhet a lepontozás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!