Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV tervezett 10%-os járatritk...

MÁV tervezett 10%-os járatritkítás: Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

10%-os járatnyirbálásra kötelezte a vasutat az RKI. Kb 400 vonat szűnne meg, lenne vonal, ahol mindössze napi 2 pár vonat lenne.

Mi a véleményetek?

2012. márc. 11. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
üresen ne járjon!
2012. márc. 11. 17:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Pont ott a probléma, hogy olyan járatok állnak le, ahol 15-20 ember is volt egy 30 fős kis motorkocsin.

Ez az utasmennyiség bőven kiadta a vonat közlekedésének árát...

2012. márc. 11. 17:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Én a Budapest-Békéscsaba vonalon járok, üres vonatot nem láttam még, olyat viszont, amin állni kellett, igen... persze, pénteken (amikor a Pesten tanulók, dolgozók utaznak vidékre) több vonat fog járni, mint hétköznap, viszont vasárnap (amikor ugyanez a tömeg megy vissza) nem... következmény: kényelmetlenebb, sokszor ellehetetlenülő utazás, még több utas ül inkább kocsiba, csökken az utaslétszám... ami természetesen utat nyit az újabb nyirbálások felé, miközben az infrastrukturális költségek megmaradnak, így lesz egyre magasabb az egy főre eső utaslétszám, így lesz egyre pazarlóbb a MÁV fenntartása. Rövidlátó módja ez a spórolásnak.
2012. márc. 11. 21:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi? Késő van már... "egy főre eső utaslétszám" lol. Egy főre eső költséget akartam írni.
2012. márc. 11. 21:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első hozzászólónak üzenem, hogy azért vannak egyik.másik vonaton kevesen, mert olyan szar a menetrend (tapasztalatból mondom).

Nem leállítani, hanem normális menetredet kéne csinálni, mert a vasútban több van annál, amit a buszközlekedésből ki lehet hozni.

2012. márc. 11. 22:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Összehangolt menetrendekkel és közös bérlettel lenne értelme, de így semmire sem jó, csak még több utas elvesztésére, a mellékvonalakról a fővonakra ráutazókat is beleszámítva.
2012. márc. 12. 12:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem az a véleményem, hogy volán... Olcsóbb is. Pedig szeretek vonatozni.
2012. márc. 14. 00:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolsónak: a MÁV és VOLÁN jegyek egyárban vannak.
2012. márc. 23. 18:04
 9/9 anonim válasza:
Majd járok busszal ha lesz megálló abban a községben is ahová szeretnék eljutni.... így választhatok a reggeli és esti vonat között.. csodás....
2012. ápr. 11. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!