Mit szóltok ahhoz hogy Március 1-től megszünik a BKV dolgozknak, családtagoknak járt kedvezmény?
Szerintem nagy szégyen!
(Még jó hogy nekem apum és anyum a MÁV-nál dolgozott és ott még megvan ez a "kis" kedvezmény! :D)
Köszi a válaszokat!
Ez egy úgymond béren felüli juttatás volt eddig a BKV-soknak, most, hogy megszüntetik fel lehet fogni úgy, hogy csökkentették a fizetésüket, ez ugyanolyan, mintha bárkinek azt mondanák a munkahelyén, hogy x ezerrel kevesebb a fizetésed, mint amúgy lenne, de kapsz néhány bkv bérletet.
Másik oldalról amit itt feszegettek, annak az a lényege, hogy semmiképpen nem szerencsés, ha egy ország társadalmán belül túl nagyok az anyagi különbségek és ezért szoktak az alacsonyabb jövedelműeket előnyben részesíteni.
Úgy látom,tipikus magyar válaszokat írtok,vagyis dögöljön meg a szomszéd tehene is...Ha egy cégnél elveszik,vagy csökkentik a cafetériát,és egy másik is akarja,akkor ez így van jól?Ha én nem kapok valamit,ne kapjon más se?Többek között ezért is tart itt ez az ország,mert ahány ember,annyi vélemény...Nincs összetartás,nincs egyetértés.Csak irigység,zsugoriság..az van ezerrel...
Miért esik az jól,és miért ért egyet azzal egy valamilyen munkahelyen dolgozó,hogy a BKV-soknak a zsebéből havonta több tízezret húznak ki?
Tényleg nem tudok erre mást mondani,csak azt,hogy amíg emberek így gondolkodnak,ne is várják,hogy a sorsuk jobbra fordul....
Amilyen állapotban a BKV van, szerintem örüljenek, hogy csak ennyivel kell támogatniuk a céget, hogy bérletet kell venniük. Ugyanez vonatkozik a MÁV-ra is.
Szerintem ez pont nem a "szomszéd tehene" hozzáállás, két nagyon nehéz helyzetben levő cégről van szó.
"Miért esik az jól,és miért ért egyet azzal egy valamilyen munkahelyen dolgozó,hogy a BKV-soknak a zsebéből havonta több tízezret húznak ki?"
Nem esik jól, de ettől függetlenül tarthatom jónak a döntést. A BKV dolgozók családtagjainak kedvezményét az utasok és az állam, valamint a főváros finanszírozza, azaz én.
megmonda a rádióban 1 pasas mindenkinek fizetnie kell mert így nem mehet tovább a bkv ,sokan ingyen utaznak nyuggerek is, csak az állam épp nem fizeti ki a lóvét.
De ha belegondolsz egy ilyen drága szolgáltatást még jó, hogy nem adnak ingyér, boldog boldogtalannak, minden utas vegye ki a részét, és ne az autósokkal akarják megfizettetni a bkv sarát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!