Ha Budapestnek jó tömegközlekedése lenne, ez megoldhatóvá válna?
Ha sokkal kiterjedtebb lenne pl. a metróhálózat, tehát elérhetővé válnának a külvárosok is.
Akkor lehetséges lenne -e a nagy sugárutak átalakítása sétálóutcává?
Pl. a Bajcsy-Zsilinszky út teljes egészében, a Rákóczi út teljes egészében, az Üllői út a Kálvin tértől egészen a Nagyvárad térig.
Tehát így nézne ki kb: [link]
Lenne a házak mellett járda természetesen, fákkal beültetve. Lenne egy sáv autóút, középen egy fás sétáló rész, még egy sáv autóút, és szintén járda a házak mellett.
Anno asszem Demjánék vetették fel, hogy a Rákóczi alá kellene vezetni a forgalmat, és fent mehetne a séta meg a villamos újra.
Meg lehetne ilyeneket oldani, csak pénz kellene hozzá és egy kreatív elme :)
Nem mondtam, hogy normális.
A Kossuth tér azért lenne sokba, mert az országház aszfaltozott parkolóját megszűntetnék ( szerintem is elég putris ), meg szerintem ott akkor lenne valami rekonstrukciós a kettes villamos vonalán is. Meg persze a park rendbetétele.
A Rákóczi úttal az a baj - ezt valami okosok mondták az egyik műsorban a Kossuth rádión, szerintem van alapja- hogy a régi üzletsoros, villamosos Rákóczi útra bevezették az Erzsébet-hídon keresztül az M1M7 "forgalmát" és tranzitutat csináltak belőle. Kiváncsi leszek a kelet-nyugati mindennapos átmenő forgalom mennyit fog csökkenni, ha befejezik az M0-ás kiszélesítését. Szerintem kevesen fognak kerülni.
Én támogatom a tömegközlekedést, de azokon a kritikus szakaszokon, ahol mindennap katasztrofális a közlekedés, ott el kellene gondolkozni(pl rakpartok,Bécsi út, Rákóczi út, Üllői út, körút), hogy versenyképessé alakítjuk a tömegközlekedést és így csökkentjük a gépjárműforgalmat, vagy valami ÉRTELMES megoldást találunk a közlekedés rendbetételére. Ha kissé utópisztikus, hát az legyen célszerű és ne végletekig irreális/drága.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!