Honnan tudják ellenőrizni a BKV ellenőrök, hogy mikor
lyukasztottam a jegyet?
De simán lebuksz vele, mert a metrón nincs lyukasztó, hanem a fent említett bélyegzős automata van. Hiába maradsz 1 órás időkereten belül, a másik járaton nem utazhatsz, mert a jegyre nem csupán az idő van rányomva, hanem a kiindulási állomás kódja is, és feltehetően a viszonylat száma is, busznál, villamosnál.
A lényeg, hogy vegyél egy átszállójegyet 490-ért, és akkor megkíméled magad a megaláztatástól.
2012. febr. 18. 11:00
12/20 A kérdező kommentje:
és ha akkor használom a bélyegzős automatát/lyukasztót a buszon/villamoson amikor felszállt az ellenőr? akkor megbüntethet?
Megpróbál. Azonban ha te nem ismered el az igazát, esetleg meg sem adod az adataidat, esélye sincs. Ha mégis muszáj vagy megadni az adataidat, érdemes lefénymásolni a jegyet és azzal reagálni a bkvnak minden megnyilvánulására (és persze jól eltenni)
2012. febr. 18. 11:07
Ha akkor lyukasztod a jegyet amikor felszáll, nem tud mit tenni.
Akár azon a megállóhelyen is felszállhattál, ahol ő, bizonyítsa be hogy nem úgy volt.
Ezzel a dologgal csak az a gáz, hogy nem minden esetben tudod hogy ki az ellenőr, lehet civilben van, és ott áll melletted.
Akkor viszont szop*ka van!
Már jártam így, rátette a kezét a lyukasztóra hogy ne tudjam kezelni a jegyet.:)
Égő volt!
Üdv.
2012. febr. 18. 11:58
és ha rátette? Te pedig felszállás után épp a jegyedet kerested amit kezelni akartál. Ha nem eszi meg, akkor sincs gond, nem írsz alá semmit, és amikor elment lekezeled a jegyedet
2012. febr. 18. 12:55
Több megállón keresztül utazott mellettem, úgy hogy nem tudtam róla hogy ellenőr.
A jegy meg a kezemben volt.(félig rejtve)
Nem volt mit magyaráznom.
:)
2012. febr. 18. 14:10
Én nem tintás nyomtatót használnék BKV helyében, hanem tűs lyukasztót. A mostaniban is tűs mátrix nyomtató van. Nemértem, miért ne lehetne belelyukasztani az adatokat a jegybe közvetlenül? Azt nem mosódik el, ne félj:) Ja vagy hőpapírból készíteném a jegyet...
2012. febr. 18. 15:10
18/20 anonim válasza:
A régi lyukasztós lyukasztókon meg lehetett azt csinálni, hogy ha a közelében állsz beledobsz egy egy vagy két forintost és akkor azt mondod, hogy nem működött. (Mondjuk ez csak régen érte meg mikor még voltak egy és két forintosok. meg ennyi erővel a jegyet is kilyukaszthatod gyorsan.)
2012. febr. 18. 15:11
fokgyemessel is meg lehet csinálni hogy beletolsz ötforintost, de minek
2012. febr. 18. 18:00
20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mindenkinek
Kapcsolódó kérdések: