Honnan tudják ellenőrizni a BKV ellenőrök, hogy mikor lyukasztottam a jegyet?
Figyelt kérdés
Ha felszállnék egy metróra egy már lyukasztott jeggyel, akkor az ellenőr honnan fogja tudni megmondani, hogy én azt korábban lyukasztottam ki?2012. febr. 17. 22:38
1/20 anonim válasza:
Az újfajta ('új' valójában már jópár éve az van) jegykezelők rányomtatják a dátumot, onnan, A régi lyukasztósok meg úgy működnek, hogy minden buszon másféle lyukasztó van. Egyik pl a 3,4,5-öt lyukasztja ki a másik pl. az 1,2,7-et. (Csak példa.) Amúgy miért raknának mindenhova ugyanolyan lyukasztót?? Ennyi erővel tényleg egyet kilyukasztasz és azzal utazgatsz egész életedben...
2/20 anonim válasza:
Ja és az ellenőrök mindig megnézik, hogy az adott busz melyik számokat lyukasztja ki.
3/20 anonim válasza:
És a lyukasztókat sűrűn állítják. Felszáll az ellenőr, kilyukaszt egy jegyet és azzal hasonlítja össze a tiédet.
4/20 Napkiraly válasza:
Régen alkalmazták azt a trükköt, hogy az új jegy fölé tettek egy régi jegyet és úgy nyomták be a metró lyukasztójába. A szükséges darabot kilyukasztotta de a festék lemaradt. Ha az ellenőr rákérdezett, az illető megmondta hogy biztos kifogyott a festék. Ma már nem alkalmazzák, az ellenőrök ismerik a trükköt.
5/20 anonim válasza:
El is lehet kenni a tintát. :) Ha gyorsan és főleg izzadt ujjal megfogod a nyomtatás helyét.
7/20 anonim válasza:
"Ha felszállnék egy metróra egy már lyukasztott jeggyel, akkor az ellenőr honnan fogja tudni megmondani, hogy én azt korábban lyukasztottam ki?"
A metrón időpontot nyom a jegyre a készülék.
A lyukasztós már csak néhány villamoson és trolin van, és a lyukasztó rengeteg kombinációt tud, és az ellenőr mikor felszáll, szintén lyukaszt, és összehasonlítja a lyukakat a Te jegyeden levővel.
8/20 anonim válasza:
Ezért kell minden lehetőséget kijukasztani / jegy odaadod a kallernek az összeset s válassza ki melyiket jukasztottad (volna) most..
9/20 A kérdező kommentje:
az újabb villamosokon és buszokon is ugyanolyan jegykezelő van mint a metrók előtt? 1 óráig lehet utazni a jeggyel a felhasználástól kezdve, tehát ha utazok fél órát metrón és utána átszállok villamosra és ha a villamoson ugyanolyan a lyukasztó akkor végülis nem lehet lebukni vele
2012. febr. 18. 10:51
10/20 Napkiraly válasza:
rányomja a járatszámot meg az időpontot is (asszem össze van kötve a fokgyemmel), tehát lebuksz és 16ezres pótdíjat kapsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!