Vonat hogy visszaváltás lehetséges? Ha igen mik a feltételei?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Kerestem de a MÁV hivatalos weboldalán nem találtam meg. Ha valaki tudja a kérdésben leírtakat légyszi segítségen és ha tudja hol van a hivatalos leírás linkelje be! Nagyon köszönöm előre is!
2012. febr. 16. 16:42
1/7 A kérdező kommentje:
Jegy visszaváltás akart lenni bocsi
2012. febr. 16. 16:44
2/7 anonim válasza:
Saját tapasztalat alapján csak úgy lehetséges, ha az utazás napján lepecsételteted a jegyet az induló állomáson, hogy lemondasz utazási szándékodról. Utána bizonyos kezelési költségek levonása után visszaadják a jegy árát. Ráadásul időpontot se lehet módosítani, tehát ha ezt nem tetted meg, akkor mondjuk úgy, hogy támogattad a mávot, hogy kisebb legyen a vesztesége ellenszolgáltatás nélkül. Mindezt a XXI. században.
3/7 anonim válasza:
Nem kell semmit pecsételtetni.
A menetjegy érvénytartamán belül annak kiindulási állomásán váltható vissza. Pl egy Keleti-Győr jegy Keletiben váltható vissza érvénytartamán belül.
Oda kell menni a pénztárhoz, megmondod, hogy vissza szeretnéd váltani ezt a menetjegyet, majd kezelési költség levonása mellett visszaadják az árát. A kezelési költség 20% max 1000 ft.
4/7 anonim válasza:
Első vagyok. Ha retúrjegy volt, akkor kell a pecsét, mert a vásárlás helyén nem fogják visszaadni az árát. Tapasztalat. Vidéki megyeszékhelyről mentem fel Budapestre. Közben kiderült, hogy az egyik rokonom is arra jár, így felajánlotta, hogy hazavisz kocsival. Másnap mentem a vasútállomásra, hogy visszakérjem a hazaút árát, erre ott közölték, hogy nekem Pesten pecsételtetnem kellett volna. Így vesztett egy utast a MÁV, mert én biztos, hogy soha többet nem utazok velük. Az sem érdekel, ha csődbe mennek. Rákérdeztem az ügyfélszolgálaton, hogy akkor legalább miért nem lehet az érvényességi időpontot módosítani, hogy valamikor a közeljövőben felhasználhassam, mondanom se kell, értelmes választ nem kaptam. CSAK. Ennyit. Mindezt a XXI. században, többek között az én adómból is.
5/7 anonim válasza:
Tudom, hogy régi bejegyzés, de ide kell írnom az utolsónak...Jó nagy helyességet ír...még jó, hogy nem adták vissza az árát a jegynek...akkor mindenki menne a kezeletlen menetjegyével és kérné vissza a pénzt, akkor is ha a MÁVal utazott...tök logikus, h nem adták vissza a pénzt...pfff
6/7 anonim válasza:
Mármint hülyeséget, nem helyességet írt... :-)
7/7 anonim válasza:
Ha 240km-t meg tudtam volna úgy tenni, hogy egy kalauz sem kéri el a jegyemet, akkor az egyrészt nem az én szégyenem, másrészt akkor lepecsételt jeggyel is menne. Maximum ha jött volna a kalauz, akkor azt mondtam volna neki, hogy meggondoltam magam és mégis a vonat mellett döntöttem. Nagyon bírom, hogy ebben az országban az a hülye, aki becsületes, mert mindenki abból indul ki, hogy itt aztán mindenki trükközik. Jobb helyeken mindenki ártatlan addig, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik, nálunk meg pont fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!