Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki kell fizetnem az egész...

Ki kell fizetnem az egész pótdíjat?

Figyelt kérdés

Metrón utaztam, és lejárt az az időkeret amíg igénybe vehetem a vonaljegyet, én meg nem vettem észre. Az ellenőr azt mondta, ha veszek diákbérletet (épp arra készültem amúgy) viszonteladónál és bemutatom 8 napon belül akkor minden rendben. Viszont én nem tudtam ott venni csak rendes pénztárban. De arra rákerül az idő és látni fogják, hogy az ellenőrzés után vettem (az ellenőr mondta, amúgy a számlán az van hogy 'napjára érvényes bérlettel' ő írta mellé, hogy 'és idejére'. )

Viszont még van egy olyan a papíron, hogy ' naptári évenként két alkalommal ha nincs pótdíjtartozása.' Kedvezményes éves bérletek tulajdonosára nem vonatkozik az évi kétszeri korlátozás'.

Akkor most valamelyikbe beletartozok, vagy mindenképpen ki kell fizetnem az egész pótdíjat?

2012. jan. 27. 15:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hát őő fogalmam sincs, de azt kérlek áruld el, hogy honnan hova utaztál, hogy nem volt elég a 60 perc?
2012. jan. 27. 16:39
 2/13 anonim ***** válasza:

Ki kell fizetned, ugyanis nem a napjára érvényes kell hanem legalább előző nap érvényes bérlet kell.

Ha a bűntetés napjától érvényes akkor kérik az előző nap lejárt bérletet is.

Pont az ilyen trükközéseket akarják megszűntetni vele.

2012. jan. 27. 16:54
 3/13 A kérdező kommentje:

Bocs de én nem trükköztem semmit. Az ellenőr mondta.

És van a lapon egy ilyen: 'naptári évenként két alkalommal ha nincs pótdíjtartozása.' Kedvezményes éves bérletek tulajdonosára nem vonatkozik az évi kétszeri korlátozás' - Akkor ez mi?

2012. jan. 27. 19:53
 4/13 anonim ***** válasza:

De ha vennél egy bérletet utólag és azt mondanád volt bérletem csak épp nem volt nálam, ezért bűntettek meg, akkor trükköznél nem?

Az azt jelenti, hogy évi 2 alkalommal mutathadod be utólag a bérletedet kivéve ha éves bérleted van.

2012. jan. 27. 20:01
 5/13 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy az ellenőr mondta, nekem fogalmam sincs ezekről, soha nem történt velem ilyen, és alig járok Pesten.
2012. jan. 27. 20:20
 6/13 anonim ***** válasza:

Értem-értem. Én meg pesten lakom, és aránylag tisztában vagyok a dolgokkal. Csak nem akartam, hogy csőbe húzzanak.

Amúgy visszamenőleges napra nem kaphatsz bérletet amúgysem, csak aznaptól amikor veszed.

2012. jan. 27. 20:30
 7/13 A kérdező kommentje:
Hát ezt gondoltam. Ezért is volt fura. 2 munkanapig lehet befizetni a pótdíjat, akkor még hétfőn van időm.
2012. jan. 27. 21:32
 8/13 darujev ***** válasza:
58%
Az idei évre sikerült megoldani, hogy a tavaly bevezetett pénztárgépes rendszer adatait felhasználva a pótdíjiroda is le tudja kérdezni egy bérletről, hogy mikor és milyen érvényességgel lett kiállítva. Ezzel egyszerre az ellenőröknek pótdíjazáskor le kell írniuk az időpontot is, hogy legyen mihez viszonyítani, hogy arra az időpontra valóban érvényes volt-e az adott szelvény. A viszonteladóknál viszont nincs kiépítve a számítógépes rendszer, úgyhogy ez az elképzelés gyenge pontja. Az ellenőr igazából jófej volt, hogy ezzel próbált segíteni.
2012. jan. 28. 10:15
 9/13 darujev ***** válasza:
58%
Ja és a lényeg.. Szóval mivel mégis hivatalos helyen vetted ha a pótdíjasok lekérdezik akkor bukós a szimpla utólagos bemutatás, igaz az se lenne ingyé, de pótdíj összege jóval nagyobb szívás..
2012. jan. 28. 10:23
 10/13 darujev ***** válasza:
58%

"nem a napjára érvényes kell hanem legalább előző nap érvényes bérlet kell"

Bemutatni akkor lehet, ha az adott napon, időpontban érvényes volt. Én ezt látom leírva céges forrásban, olyat amit te írsz nem.

2012. jan. 28. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!