Ki kell fizetnem az egész pótdíjat?
Metrón utaztam, és lejárt az az időkeret amíg igénybe vehetem a vonaljegyet, én meg nem vettem észre. Az ellenőr azt mondta, ha veszek diákbérletet (épp arra készültem amúgy) viszonteladónál és bemutatom 8 napon belül akkor minden rendben. Viszont én nem tudtam ott venni csak rendes pénztárban. De arra rákerül az idő és látni fogják, hogy az ellenőrzés után vettem (az ellenőr mondta, amúgy a számlán az van hogy 'napjára érvényes bérlettel' ő írta mellé, hogy 'és idejére'. )
Viszont még van egy olyan a papíron, hogy ' naptári évenként két alkalommal ha nincs pótdíjtartozása.' Kedvezményes éves bérletek tulajdonosára nem vonatkozik az évi kétszeri korlátozás'.
Akkor most valamelyikbe beletartozok, vagy mindenképpen ki kell fizetnem az egész pótdíjat?
Ki kell fizetned, ugyanis nem a napjára érvényes kell hanem legalább előző nap érvényes bérlet kell.
Ha a bűntetés napjától érvényes akkor kérik az előző nap lejárt bérletet is.
Pont az ilyen trükközéseket akarják megszűntetni vele.
Bocs de én nem trükköztem semmit. Az ellenőr mondta.
És van a lapon egy ilyen: 'naptári évenként két alkalommal ha nincs pótdíjtartozása.' Kedvezményes éves bérletek tulajdonosára nem vonatkozik az évi kétszeri korlátozás' - Akkor ez mi?
De ha vennél egy bérletet utólag és azt mondanád volt bérletem csak épp nem volt nálam, ezért bűntettek meg, akkor trükköznél nem?
Az azt jelenti, hogy évi 2 alkalommal mutathadod be utólag a bérletedet kivéve ha éves bérleted van.
Értem-értem. Én meg pesten lakom, és aránylag tisztában vagyok a dolgokkal. Csak nem akartam, hogy csőbe húzzanak.
Amúgy visszamenőleges napra nem kaphatsz bérletet amúgysem, csak aznaptól amikor veszed.
"nem a napjára érvényes kell hanem legalább előző nap érvényes bérlet kell"
Bemutatni akkor lehet, ha az adott napon, időpontban érvényes volt. Én ezt látom leírva céges forrásban, olyat amit te írsz nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!