Ha valakinek villamosvezetői ("V") jogosítványa van, azt könnyebben felveszik majd mozdonyvezető képzésre?
Kíváncsi vagyok, hogy ha valaki sikeresen elvégzi vagy már elvégezte a villamosvezetői képzést, akkor előnyt élvez a mozdonyvezetői felvételin? Könnyebben felveszik? Csak azért, mert mindkettő vasúti, sínhez, elektromossághoz kötött dolog, így szerintem rokon szakma, csak a súlycsoportban, nagyságrendben van némi különbség...
A villamosvezetők "V" jogosítványt kapnak. A mozdonyvezetők is jogsit kapnak vagy valami mást? Ha jogsit, milyen kategória jelzés kerül az igazolványukba?
A villamos közúti jármű!
A vonat meg zártpályás közforgalmú személyszállító jármű!
A vonatkoz nem kell tudni a kreszt!
A vonatnál F.1 F.2 stb.. vasúti kreszt kell tudni a közúti kreszhez semmi köze nincs.
És teljesen másabb vezetni vonatot és villamost is nekem mint a kettőre van jogosítványom!
A villamosvezetői tanfolyam meg van 5 hónap alatt a mozdonyvezetői képzés meg meg van majdnem 2 év alatt van külömbség!
A villamost a legkönyebb vezetni amugy.. a vonatnak 6x akkora a fékútja mint a villamosé és ugye bár mostmár nincsenek légfékes villamosok régen voltak..
A vonat fékberendezése csak légfékes színte de ezt el lehet olvasni a fék utasításba ! :) E1 :)
Azért egy villamost ne keverjünk össze egy vonattal.. elárulom neked hogy a családba még anyámnak is van villamosra jogsija színte mindanyiunknak van.
Sőt a Budapestiek 80% ának van villamosra és trolira jogsija, annó a BKV havi meg 2 havi meg még elöbbi tanfolyam szervezéseket csinált!
Az emberek folyamatosan cserélődnek van aki 1-2 év után ott hagyja az egészet a francba ahogy én is tettem..
Egy villamos jogsi olyan mint egy B kategória fél Budapest rendelkezik vele..
De ahogy mondtam ha meg van vilije valakinek nem élvez előnyt, a vonat más szakterület, és másak a követelmények oda csak érettségi kell betöltött 20. életév meg jó kapcsolat! :)
A fizetésük nem rossz az tény, de alig vannak otthon én közel 2 évet csináltam.. és alig voltam otthon hasonló mint egy nemzetközi kamionozás.
Rá adásul meg ugye ha az 5 évet nem írod alá nekem ugy volt még annó! Visszafizetetnek mindent részarányosan, persze pár éve jóval olcsobb volt most egy mozdonyvezetői képzés mindennel együtt kb: 1500000.- ezer ft! Egymilla 500 ezer. :) Nem kevés lové, a villamosnál meg 2 évet íratnak alá veled ha kilépsz részarányosan vissza kell fizetned a tanfolyam maga kb: 450 ezer és a + költségek amit a BKV tett veled.
Orvosi vizsgálat vasútorvosi alkalmassági 45.000.- ft
Éves utazási igazolvány százezren felül, és ott van ugye a formaruha is.
Szerintem metróvezetőnek menj az jobban hasonlít a mozdonyhoz nagyon sok volt mozdonyvezető most metrót vezet! :)
Nyugisabb kényelmesebb és csak 7 órát max 07:10 percet dolgozól.
Én azt szerettem a legjobban meg a trolit a többit rüheltem de jó volt az élmény ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!