Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV kicseréli a jegyet?

A MÁV kicseréli a jegyet?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy Ceglédről Budapestre járok fel hétfőn, pénteken pedig Budapestről Ceglédre. Na most, ha az ellenőr nem kezeli le a jegyem, akkor Budapesten a pénztárnál kicseréltethetem péntekre egy Budapest-Cegléd jegyre a Cegléd-Budapest jegyet? Remélem érthető. (Egyszer már kérdeztem, de nem kaptam pontos választ. Azt mondták hogy ki lehet cserélni, ha kifizetem a jegy 20%-át,csak nem tudom hogy pl. a Cegléd-Budapest jeggyel, lehet Budapestről Ceglédre utazni? Vagy csak ha bérletem van?)
2012. jan. 2. 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha már lejárt a jegy, akkor nem cserélik ki.
2012. jan. 2. 16:28
 2/9 dizus ***** válasza:
0%
Cegléd-Budapest jeggyel persze hogy utazhatsz Budapest-Cegléd viszonylatban.Az hogy az indulás érkezés helyileg nem egyezik az téged ne zavarjon meg,az csak egy ajánlott útvonal de te dönthetsz úgyis hogy Debrecen felé kerülsz egy kicsit mert ott még nem jártál.
2012. jan. 2. 18:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a pénztárban kérdezd meg.(Nem szerintem.)
2012. jan. 2. 19:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Édes istenem a 2. akkora ordas baromságot írt mint ide 'lacháza...

A Cegléd-Budapest jegy azért Cegléd-Budapest feliratú mert Cegléd állomástól Budapest(Nyugati) állomásig érvényes. Közvetlen útirányon. Ha nem közvetlen útirányon érvényes, hanem mondjuk kitérővel, akkor azt külön feltűntetik a jegyen.

Kérdező, ha az ellenőr nem kezeli le a jegyed, akkor Budapesten nem cserélheted ki. A célállomáson ezt nem tudod megtenni. Egyedül a kiindulási állomáson (Cegléden) tudod nem cserélni hanem visszaváltani, de csak az érvényességi idején belül, 20% kezelési költésggel.

Cegléd-Bp jeggyel pedig nem utazhatsz Bp-ről Ceglédre.

2012. jan. 2. 20:58
 5/9 dizus ***** válasza:
0%
Azt hittem erősen ki fog érződni az irónia,dehát...
2012. jan. 2. 21:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az iróniát szokás jelölni mondjuk 3 ponttal: ... Vagy irónia felirattal, vagy szmájlival.

Sajnos az írott szövegben nincs érzelem amiből kiérződne...

2012. jan. 2. 21:26
 7/9 dizus ***** válasza:
0%

...ne zavarjon,ajánlott útvonal,mert arra még nem jártál...

Na jobban érződik...

2012. jan. 2. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Köszönjük, mostmár lefekhetsz.
2012. jan. 2. 22:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez olyan, mintha visszamennél egy boltba, és a kiürült tejesdobozt be akarnád cseréltetni egy tejjel telire. Persze te szívesen kifizeted a tej árának 20%-át... A különbség csak annyi, hogy a MÁV nem tudja olyan jól ellenőrizni, ezért vannak bizonyos (talán már túlzásnak tűnő) korlátozások a jegyvisszaváltásra.
2012. jan. 3. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!