A buszsofőr miért fizettette ki a teljes árú jegyet?
Egyik ismerősöm ma mesélte, hogy az egyik távolsági buszon(Gemenc Volán) felszállásnál a bérlet mellé kérte a bérletigazolványt és a diákigazolványt a buszsofőr. Nem volt bérletigazolványa, szóval a bérletet nem fogadta el a sofőr, ezt jogosnak is tekintem, de utána a teljes árú jegyet fizettette ki a diákkal, pedig volt diákigazolványa. Ez hogy működik?
Kérdés 2: Amióta az eszemet tudom, sosem kaptam diákigazolványra matricát(talán még 2.-ban utoljára). Akkor nekem kb. 9 éve nem érvényes a diákigazolványom? 2. óta nem kapunk matricát, de néha még bele kötnek a sofőrök, akkor most van még matrica vagy már nincs?
(11. osztályba járok)
18 éves korig tankötelezett vagy (még, ha minden igaz), addig érvényes a diákod matrica nélkül.
Ha betöltöd a 18-at utána már matricázni kell.
Javaslom, ne itt tedd fel a kérdésedet, hanem a Gemenc Volán honlapján, vagy írj nekik emailt.
Hidd, igazságos, tárgyilagos választ,jogosság esetén kártérítést fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!