Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A buszsofőr miért fizettette...

A buszsofőr miért fizettette ki a teljes árú jegyet?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm ma mesélte, hogy az egyik távolsági buszon(Gemenc Volán) felszállásnál a bérlet mellé kérte a bérletigazolványt és a diákigazolványt a buszsofőr. Nem volt bérletigazolványa, szóval a bérletet nem fogadta el a sofőr, ezt jogosnak is tekintem, de utána a teljes árú jegyet fizettette ki a diákkal, pedig volt diákigazolványa. Ez hogy működik?

Kérdés 2: Amióta az eszemet tudom, sosem kaptam diákigazolványra matricát(talán még 2.-ban utoljára). Akkor nekem kb. 9 éve nem érvényes a diákigazolványom? 2. óta nem kapunk matricát, de néha még bele kötnek a sofőrök, akkor most van még matrica vagy már nincs?

(11. osztályba járok)

2011. dec. 15. 19:41
 1/2 anonim ***** válasza:

18 éves korig tankötelezett vagy (még, ha minden igaz), addig érvényes a diákod matrica nélkül.

Ha betöltöd a 18-at utána már matricázni kell.

2011. dec. 15. 19:53
 2/2 eugenica ***** válasza:

Javaslom, ne itt tedd fel a kérdésedet, hanem a Gemenc Volán honlapján, vagy írj nekik emailt.

Hidd, igazságos, tárgyilagos választ,jogosság esetén kártérítést fogsz kapni.

2011. dec. 15. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!