Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Be lehet menni a metróalagutak...

Be lehet menni a metróalagutakba, tartanak ilyen "nyílt napot"?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel mivan lent szerintetetek le lehet menni?:D
2009. máj. 12. 18:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
én ezt nem tudom elképzelni!
2009. máj. 12. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Van 3 sín, a középsőben áram van, ha hozzáérsz meghalsz. Az alagút falán bizonyos távolságokban szervízalagutak vannak (azok az ajtók amik lámpával vannak megvilágítva).

Van 1-2 ilyen film, amiből ezt ki lehet deríteni.

Pl. Kontroll; Cloverfield

2009. máj. 12. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Van amikor egy "kis részét" megmutatják. Amúgy a metróalagút egy része stratégiai fontosságú, óvóhelyeket képeztek ki benne és hasonló szépségek, tehát nem szeretik "mutogatni", hogy mi van ott :)
2009. máj. 12. 20:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nincs rá lehetőség. Állótalg a BME-sek lejárnak/tak.

Vannak a Youtubeon régi dokumentum filmek ebből talán látszik mi van lennt.

Budapesti metro tervezése

http://www.youtube.com/watch?v=Put-rnhjVxA

A budapesti metró üzemi berendezései

http://www.youtube.com/watch?v=ygkr2HbvFKU

2009. máj. 12. 22:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen a BME szervezett ingyen utakat az utolsó metró után. Mindig ilyenkor volt tavasszal, de idén még nem láttam a hirdetést...:( Csak a metró közlekedés részét mutatják meg. Az óvóhelyeket, a hatalmas tárolókat ahol a rengeteg konzervet, a vizet és orvosi eszközöket tartják azt valóban nem mutatják meg.
2009. máj. 13. 06:35
 6/8 A kérdező kommentje:

ksözönööma válaszokaat:)

dekáár pedig nagyoon kiváncsi vagyook:(

2009. máj. 14. 19:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is szívesen lemennék a metróba "körülnézni". Kár hogy nem lehet.
2009. máj. 17. 01:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Aki megelégszik a Washington D.C. metrójával, az próbálja ki a Fallout 3 nevű PC/PS2 játékot. Posztapokaliptikus, tehát egy fiktív atomháború után játszódik. Félig-meddig elképzelt a terep, de az alapja a valódi város, a valódi metróhálózat.

Abban lehet mászkálni a részben beomlott alagutakban, stb. Hasonló játék még a Dimitrij Glukovszkij regényén alapuló Metro 2033, ami a moszkvai metróhálózatban játszódik.

Budapesten pedig, ha metrózol, ha jól figyelsz, két állomás között néha látni kivilágított részeket, ajtókat - ezeken közlekednek éjjel a szerelők, stb.

Esetleg a Deák téren van Földalattimúzeum vagy mi.

2011. máj. 16. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!