Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha már nincs diákom, és...

Ha már nincs diákom, és ideiglenes diákom sem akkor pl az ellenörők elfogadják az iskolalátogatásit?

Figyelt kérdés

Nemrég otthagytam a sulimat, elmultam már 18is, szval nemvagyok tanköteles, de még megmaradt az iskolalátogatásim!

Ezt elkell fogadnia mindenképp az ellenörnek,kalauznak?

Mert egyszer pl 3 éve nemvolt nállam diák,és csak i.látogatási volt,megmutattam erre a kalauznő megbüntetett 12ezer forintra...aztmondta hogy ő ezt nemtudja elfogadni

2009. máj. 12. 11:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Csak arcképes igazolványt fogadnak el, az érvényes diákigazolvány matricával. Próbálj meg venni valakitől matricát a régi igazolványodra.
2009. máj. 12. 12:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Leginkább próbálja kifizetni a nem járó kedvezmény igénybevétele helyett a teljes árú menetdíjat... Vagy iratkozzon be egy oktatási intézménybe, hogy kedvezményre legyen jogosult.

A jogtalanul is igénybevett kedvezményt az állam fizeti meg a volántársaságnak. Tehát nem a "társaságot" szivatja meg a hamiskártyás, hanem az államot húzza le. És ugye tudjuk, hogy neki most nagyon nincs, így "megszorít". Nem igazán hiszem, hogy jó ötlet lenne ha pl. a VALÓBAN tanulók kedvezményét a felére csökkentenék, netalántán elvennék, vagy csak a lakóhely és az iskola közé terjesztenék ki.

És az igaz, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de nem egy "hamis" diákról vannak hírek...

A kérdésre is válaszolva: A diákigazolványt nem pótolja az iskolalátogatási, ugyanis az ideiglenes diákot AZONNAL ki tudja állítani az iskola. Vagyis nincs normális magyarázata, hogy miért iskolalátogatási és miért nem ideiglenes diák.

2009. máj. 12. 12:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Nekem alapból nemis lehetne hamis diákom, mivel aki tanév közben elmegy a suliból,azt csak akkor irják ki véglegesen ha visszaadja a kártyáját,és ezért nekem már igy nincs! Ugyhogy én semmilyen hamisitgatásra nemgondoltam,meg matricázásra,én csak még erre az hónapra kiterjedőleg vagyok kiváncsi a dolgokra,mivel jövőre beiratkozok máshová
2009. máj. 12. 13:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Mivel a hallgatói jogviszonyod megszűnt, így nem tudsz mit tenni, ha leadtad a diákigazolványod. Erre az időszakra nem vagy hallgatói/tanulói jogviszonyban, így viszont nem is él a kedvezmény. Az iskolalátogatásit nem fogadják el.
2009. máj. 12. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!