Ha már nincs diákom, és ideiglenes diákom sem akkor pl az ellenörők elfogadják az iskolalátogatásit?
Nemrég otthagytam a sulimat, elmultam már 18is, szval nemvagyok tanköteles, de még megmaradt az iskolalátogatásim!
Ezt elkell fogadnia mindenképp az ellenörnek,kalauznak?
Mert egyszer pl 3 éve nemvolt nállam diák,és csak i.látogatási volt,megmutattam erre a kalauznő megbüntetett 12ezer forintra...aztmondta hogy ő ezt nemtudja elfogadni
Leginkább próbálja kifizetni a nem járó kedvezmény igénybevétele helyett a teljes árú menetdíjat... Vagy iratkozzon be egy oktatási intézménybe, hogy kedvezményre legyen jogosult.
A jogtalanul is igénybevett kedvezményt az állam fizeti meg a volántársaságnak. Tehát nem a "társaságot" szivatja meg a hamiskártyás, hanem az államot húzza le. És ugye tudjuk, hogy neki most nagyon nincs, így "megszorít". Nem igazán hiszem, hogy jó ötlet lenne ha pl. a VALÓBAN tanulók kedvezményét a felére csökkentenék, netalántán elvennék, vagy csak a lakóhely és az iskola közé terjesztenék ki.
És az igaz, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de nem egy "hamis" diákról vannak hírek...
A kérdésre is válaszolva: A diákigazolványt nem pótolja az iskolalátogatási, ugyanis az ideiglenes diákot AZONNAL ki tudja állítani az iskola. Vagyis nincs normális magyarázata, hogy miért iskolalátogatási és miért nem ideiglenes diák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!