Utaztál már FLIRT vonaton?
Előzőnek:
Ez a motorvonat elővárosi forgalom kiszolgálására lett tervezve, ami azt jelenti, hogy az agglomerációban lakók eljutását hivatik biztosítani a belvárosba. Ez maximum 40-50 kilométernyi távolság megtételét jelenti. Többek között az oka annak, hogy az ülések nem annyira kényelmesek, mint a távolsági vonatokon, valamint nincs első osztály sem. Persze más kérdés, hogy a MÁV gyakran fogja be őket komolyabb távolságokra is, pl. Budapest-Déli - Siófok viszonylat. A fékezéskor hallható szuszogó hang szerintem még mindig elviselhetőbb, mint a 30-40 éves vasúti kocsikon hallható monoton zakatolás. Másik előnye a FLIRT-nek a korszerű menetdinamikája, egy esetleges késést sokkal könnyebb vele behozni, mint pl. egy Szilivel. Utasszempontból a legnagyobb szégyenfoltja a kerékpárszállítás, ebben egyetértek veled. Nem szerencsés konstrukció, hogy a bicikliket közvetlenül a WC mellé kell pakolni, ráadásul szorosan egymás mellé. Bár ez csak részben róható fel a Stadler ( a motorvonatokat gyártó cég ) számlájára, ugyanis a MÁV rendelte ezt a fajta kivitelt.
A Desiro is elővárosi forgalomtra lett kifejlesztve, de abban igényesek a burkolatok, nem szuszog, és 1. osztály is van. Az téves felfogás, hogy személyvonatra nem kell 1. osztályú rész, változnak az utasigények, manapság már szükséges lenne.
Az ülések puhaságát meg érdemes összehasonlítani egy - szeintén elővárosi - Bhv kocsiével, ég és föld! A Bhv-kat kb. 4 éve gyártották, de jóval kényelmesebbek! Engem a szuszogó hang jobban zavar, mint a zakatolás, szerintem ez a visítás és szuszogás természetellenesebb :)
Abban egyetértek, hogy a menetdinamikája nagyon jó, tényleg jól be lehet vele hozni a késéseket.
"A Bhv-kat kb. 4 éve gyártották"
40 évet akartam írni, lemaradt egy nulla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!