Kontaktlencse repülőn? Mennyire kellemetlen, illetve, hogyan csökkenthetőek ezek a tünetek?
Figyelt kérdés
Nem rég óta van kontaktlencsém, mert a szemüvegem eltörött, s amíg az kész nincs, ezt kell hordanom. Hamarosan repülök, s azt olvasom, nem tanácsos a kontaktlencse használat. Nekem viszont nincs más választásom. Nélküle nem látnék semmit..2011. szept. 19. 16:57
1/5 anonim válasza:
Nekem is kontaktlencsém van, bár még nem repültem soha, nem értem, miért ne lehetne kontatlencsvel?
2/5 anonim válasza:
Egyáltalán nincs vele semmi baj... Ez is csak egy régi tévhit, a repülőn egyáltalán nincs akkora lényomás változás, hogy bármi problémát okozzon :D
Ugyanúgy, ahogy a tömött fog sem okoz bajt, sőt, a mell-implantátum se :P
3/5 anonim válasza:
Én nagyon sokat repülök, és havonta-kéthavonta legalább egy interkontinentális repülés is van benne. Soha semmi nehézséget nem okozott a kontaktlencse, de ha hajlamos a szemed a kiszáradásra, vagy nem tudod, hogy ilyen körülmények között az-e, mindenképpen gondoskodj műkönnyről az útra.
4/5 anonim válasza:
nem a légnyomásváltozás a probléma, hanem a légkondi és a száraz levegő. Legalábbis elvileg. Én még sosem tapasztaltam gondot (kontaktlencsém van), a leghosszabb utam 6 órás volt.
De ha máskor kiszárad a szemed könnyen, akkor vigyél olyan műkönnyet, amit kontaktlencsével is lehet használni.
5/5 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, az utolsó leírta a probléma gyökerét :) Nem a légnyomás a probléma, hanem a száraz levegő. Többieknek köszönöm, főként annak aki tapasztalatból írt, most már egyáltalán nincs fenntartásom ezzel kapcsolatban !
2011. szept. 20. 13:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!