MÁV arcképes érvényesítése? .
Azt hallottam, szeptember végén érvénytelen lesz a MÁV nyugdíjasok "Visszavonásig érvényes" arcképes igazolványa. Ennek ellenére értesítést erről nem hallottam. Állítólag új fénykép, igazolványok, házassági anyakönyvi kivonat, szig., lakhelyigazolás, különböző munkaviszony igazolások kellenek az új arcképes kiállításához.
Létezik ekkora marhaság, hogy nem értesítenek mindenkit vagy engem tájékoztattak rosszul?
Úgy tudom sok visszaélés volt az ilyen arcképesekkel, egyik oka az új kártyának ez.
(Például eddig az arcképes két papírocskából állt. A felső a fotó+személyes adatok rész, az alsó meg az évente kapott szelvény, amire rá kellett írni a felső számát... Na ezzel nagyszerűen lehetett csalni. Pl adott két arcképeses egyén, az egyik kap még szelvényt, a másik már nem de az arcképes felső rész nála.. Na ha akinek még jár, de vonattal nem jár és jóban van azzal az egyénnel, akinek már nem jár és vonattal sokat jár, akkor csak odaadja neki, és az ő igazolványszámát írják rá és kész. A másik cserébe kap csókot, ő meg nem fizet a vonatozásért... Persze egy nagy ellenőrzéskor lebukhat azért, ami kemény büntetésekkel járhat, de azért nem nap mint nap van olyan ellenőrzés, hogy ne érje meg...
Vagy csak egyszerűen kölcsönadja Béla a Gézának, mert hasonlítanak egymásra, és kész..., ez sem volt ritka.)
Aztán manapság már nem is jár minden vasutasnak arcképes, főleg a családtagjaiknak nem. Sok kedvezményt megszüntettek. A kártyával nehezebb lógni minden bizonnyal.
Azért a MÁVnak csak van egy listája az arcképes embereiről, tényleg nem értem miért nem lehet értesíteni őket... Gondolom abban reménykednek, hogy sokaknak eszükbe sem jut, és addig is bevasalhatnak rajtuk egy két büntetést, ha a régi arcképessel utaznak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!