Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem építenek inkább...

Miért nem építenek inkább hidakat a kompjáratok helyére?

Figyelt kérdés
Tudom, drága egy híd, de azért jobb lenne egyszer megépíteni, aztán használni, mint most az óránként járó lassú komppal átmenni a másik oldalra. Most itt főleg a Duna Dunakanyar - Szentendrei-sziget - Csepel-sziget részét értem.
2011. szept. 10. 23:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Itthon mindent a sógor - koma - gyerekkori pajtás csinál 10x-es áron...

Ha az utolsó 2 méter széles patakra akarnál hidat építtetni akkor is odaláncolná magát egy-egy hülye greenpíszes a tartópillérhez, nem csak a megyeri hídnál...

2011. szept. 12. 07:55
 12/15 anonim ***** válasza:
Jól írják itt sokan, Magyarországon belül a Dunán és a Tiszán nevetségesen kevés híd van. Én ahol lakom (Tápai rét) cirka 6 km-re van Szegedtől és csak autóval tudok bejutni a városba, mert a közelben lévő Móra Ferenc híd autópálya híd, buszjárat közlekedik rajta, de ésszerű távolságon belül nem áll meg. Van még másik 2 híd is a közelben, a szegedi Bertalan- és Belvárosi híd, de azoktól egy másik folyó vág el, a Maros. A Maroson legközelebb Makónál van híd ami 60 km-re, a Tiszán meg Algyőnél van híd ami 35 km-re van, kerékpárral, segédmotorral csak ezeken mehetnék át. Buszjárat csak az Algyői hídon keresztül van, de annak menetrendje és útvonala használhatatlan. Így marad az, hogy a városba kénytelen vagyok autóval bejárni az autópályán. Ez 20 km...
2015. júl. 18. 14:29
 13/15 anonim ***** válasza:

[link]

Vissza kellene állítani a kompot! A buszt meg támogatni kellett volna!

2015. júl. 19. 16:12
 14/15 A kérdező kommentje:
És télen hogyan lehet közlekedni, ha a kompok nem járnak? Sehol nem jár télen komp?
2015. júl. 19. 16:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Nah igen, annak idején én rendszeresen ütköztem ebbe.

A linkelt azaz tápai komp ugyan volt mikor télen járt, de...

1. Csökkentett menetidő volt, 07:00-16:00 között járt, volt mikor az 1-vel nem értem be időben, utolsót meg nem értem el.

2. Sötétben nem közlekedhet

3. Áradás, jégzajlás, befagyás esetén nem tudott közlekedni.

A másik dolog meg az, hogy a kompozás nem épp autó barát, a környéken mindenkinek már 1x autót kellett cserélnie, mert ezek a kompok a szovjet időben készültek amikor még a ladák meg trabik uralták az utakat, a mai kocsikat alacsonyak, gyengébb futóművekkel, mindig le lett verve valami az autók alján.

13. válaszoló!

A buszt azért nem támogattuk, mert az is csak napi 2x ment (reggel, este) és csak Tápéra, én pl. a Belvárosba jártam be és maga a helyközi járat díjmentes volt, helyi járatra kellett volna átszállnom, buszbérletet kellett volna arra vennem. De mindenki más akkoriban a város más pontjára járt, sokuknak a menetrend se volt elegendő, mert délután vagy órákat kellett volna várni rá vagy a másik véglet, hogy nem értek oda az utolsó buszhoz.

Másik buszlehetőség amit tavaly én indítottam el petíció formájában, hogy a Maroslele-Szeged M43 buszjárat térjen be a Tápai réthez közel található Rákóczitelepre is, de ez meg azért bukott meg, mert a DAKK és az NKH kitalálta, hogy buszfordulót kell építeni ami egyrészt nevetséges más részt meg ahhoz nincsen elég lakos erre felé. A vége ennek a dolognak az lett, hogy sokan az elmúlt 1 év alatt elmentek vagy meghaltak, kijárták az iskolát és szinte nem maradt senki aki ezt a buszjáratot igénybe venné.

Amúgy itt van 2 link, ha valakit ez érdekel:

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok__..

[link]

2015. júl. 20. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!