A máv első osztályon van konnektor, vagy miben nyújt többet a sima 2. osztálytól?
Személyvonat így nézne ki? [link]
Na ne vicceljünk már :D Talán Győr fele jár ez... Székesfehérvár-Budapest vonal, korán reggel mindig a jó öreg fekete bőrüléses vonat fogad, húgy és fémszag mindenhol, a falak tele graffitivel, kosz mindenhol...
Utolsó: Székesfehérvár-Budapest között legsűrűbben az általad is említett Bhv 20-07 szokott lenni és a Stadler Flirt motorvonat a személyvonatokra kiállítva. Utóbbival kapcsolatban nem hiszem, hogy bárkinek is panaszra lehetne oka, a MÁV egyik legjobb választása volt ez a motorvonat. A Bhv viszont tényleg balkáni állapotokat tükröz, bár a fehérváriak viszonylag friss fővizsgával rendelkeznek, ezért nincsenek olyan rossz állapotban a többi ilyen kocsihoz mérten. Nem tudom korán reggel alatt mit értesz, de a Flirt-ek szép számmal járnak reggel is ezen vonalon.
A képen egy Siemens Desiro motorvonat belseje látható, a Budapest-Nyugati - Esztergom vonalon csak ilyen jár. Egyébként Székesfehérvár-Budapest között is jár, de napközben egyáltalán nem jellemző, azt hiszem egy darab késő esti járaton találkozhatsz vele.
16.48 vagyok
Egy Desiro-t nem láttam eddig, mondom ezt úgy, hogy a szobám ablaka a vasútra néz, ráadásul elég gyakran utazom az esti órákban. Késő esti vonatok inkább gyorsvonati (Byee? vagy valami ilyesmi) kocsik szoktak lenni.
Kora reggel alatt 5-6 órát értek, elég sokan járnak ilyenkor munkába, suliba, és azért mégiscsak kényelmesebb lenne egy Flirt, mint a bogaras, szakadt üléses 'elsőosztály' :)
Már bocsánat, de nem gyorsvonatokon is van konnektor, amit igenis lehet használni. A Dunaújvárosba menő pirosokon nem mindenhol, az ajtók mellett van egy-egy, amiből a szék alatt át lehet vezetni a laptoptöltőt például.
IC másodosztályon egyáltalán nincs konnektor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!