Mennyire nézi az ellenőr, hogy levelezős vagy nappalis a diákigazolvány?
Egyetemre járok, eddig nappalis voltam, de átjelentkeztem levelezőre, ha jól tudom, így már nem vehetek diákbérletet se volánbuszra se BKV-ra... Volánbuszra csak 50%-os jegyet vehetek, de gondoltam megkockáztatom majd a BKV diákbérletet.... szerintetek mennyire figyelik, hogy "naposka" vagy "holdacska" van rajta?
Szinte csak szombatonként közlekednék BP-n, de akkor egy nap legalább 5-6 vonaljegyet kellene használnom:S Ha a legegyszerűbb útvonalon megyek, akkor is oda-vissza 4 jegy:S
Nekem a múltkor az ellenőr még a diákmatricát is megnézte. Metrókijáratnál ellenőriztek a Keletinél.
Ismerősömnek szintén megnézték, bele is bukott, mert nem votl neki...
Mennyivel macerásabb egy havibérletet venni mint 1 vagy 2 tömb gyűjtőjegyet? Szerintem ugyanannyi idő max.
Vagy vegyél teljesárú bérletet, akkor nincs macera is, és arra vagy jogosult amúgy is.
Javaslom MÁV-nál ne bliccelj, szinte mindig nézik a matricát, és ha nem épp lakóhelytől iskoláig veszed a jegyet, bebuktad. Volánon ha épp van ellenőr szintén.
BKV.n se éri meg kockáztatni, sztem legjobb esetben is két hónapot úszol meg, büntetés 12000 elvileg.
Neked viszont KÖTELESSÉGED (hangsúlyozom: KÖTELESSÉGED) érvényesíteni a menetjegyedet.
Ezalól maximum az lehet kivétel ha egyik lyukasztó sem működik...
Jah, joga annak van aki a kötelességeit teljesítette.
Az én gimnáziumom csak ...hónapok múlva képes diákmatricát adni.18 múltam.
Tehát az iskola hibájából kőkeményen megszopathatnak?
Az iskola kifizetni a büntetésemet?
Kihez lehet fordulni, ha nekem is megnézik és nincs?
Akkor mindegy lenne bliccelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!