Mit tehetek, ha elkap a bkv ellenőr?
23:40
Akkor most figyelj, 2 munkahelyem van, mellette iskolába járok, ezért kell utaznom minden nap nem is keveset. Ennek ellenére bizony nem jut pénz 9800 ft-os bérletre, mivel a számlák befizetése után maximum 6000 ft-om marad kajára és minden másra havonta. Pedig csak egy olcsó kis szobát bérlek. Most ebből mégis te hogy oldanád meg? Gondolom nem itt ugatnál be másoknak... és igen, ilyen áremelkedések mellett hamarosan a kenyeret is lopnom kell különben éhen pusztulok. Ahhoz meg nincs kedvem. De adjál nyugodtan tanácsokat nekem, hogyan legyek olyan gazdag és tisztességes (na meg kedves) mint te...
Valaki elmondaná mi az hogyha nem lyukasztok és elkapnak akkor utána leszállhatok? Büntetés nélkül.
Ezt már más is mondta, hogy megtehetem, de én nem így gondolom. Hiszen ha elkap akkor már azt jelenti hogy érvényesítetlen jeggyel utaztam. Az meg már büntethető? Hiába szállok le, úgysem hagy békén.

Csak szorult némi logika a kis agyacskádba.
Igen már az lopás. Marhára mindegy leszállsz-e vagy sem. Nem volt jegyed, loptál, megbűntet, ennyi.

De akkor miért nem adnak kedvezményt annak akinek nem telik rá? Mert ha egy bérlet 4000 ft lenne max akkor talán megvennék a hozzám hasonló csórók is. De így nem vesznek inkább semmit. Ez nem hinném hogy megéri a bkv-nak.
Nem azért nem lyukasztok jegyet mert nem akarok, hanem mert nem tehetem meg. Azt hiszitek én nem gondolkodtam már egy csomót azon hogy mit tehetnék? Például hogy biciklivel járhatnék...de túl sokáig tart. De volt olyan is hogy csak metrón utaztam, a többit meg görkorin tettem meg, ezalatt nem kevés baleset ért, szóval ez sem jó. Nem tudom mit tehetnék.

Ha nem teheted meg menj gyalog. Vagy biciklivel.
Ne lopj a cégtől, és utazz más pénzén.
Apropó, képzeld azért ilyen kibas.zott drága a jegy-bérlet, mert rengeteg olyan van mint te: fröcsög, hogy kur.vadrága a bérlet, és ba.szik jegyet venni.
Viszont a te és a többi bliccelő utaztatása is pénzbe kerül. Ezt fizettetik meg a jegyárban a becsületes utasokkal.
Ha nem tetszik az árfolyam, ne vedd igánybe. Menj gyalog, bicajjal, akármivel.

Elkapnak... nyilván nem a ruhádnál fogva kapnak el, szóval le tudsz szállni a következő megállónál. Olyan, hogy hiába szállsz le, úgysem hagy békén nincs. Leszállsz és elsétálsz. Ha rendőr hívásával fenyegetőzik akkor mondd meg, hogy hívja csak nyugodtan biztos jót fognak azon röhögni, hogy egy gyalogos járókelőt akarnak megbüntetni. Mert attól kezdve, hogy ott leszálltál a közlekedési járműről az vagy.
A nagyobb baj az, ha közterület felügyelő társaságában dolgozik az ellenőr, mert annak már van egy kis jogköre is. Ami gyakorlatban annyit tesz, hogy ott tarthat téged, akár fizikálisan is. Ha közteres csíp meg, akkor érdemes belemenni a büntetésbe, egyébként sétálj el nyugodtan. Jó hír, hogy a köztereseket messziről ki lehet szúrni, mert világoskék ingben virítanak.

"miért nem adnak kedvezményt annak akinek nem telik rá? "
Gondold azt át, hogyan éreznél, ha egy saját boltod lenne. Mit szólnál, ha a te árudat lopkodnák a suhancok? Adnál te /fél vagy áron - kevesebbért mint amibe neked kerül - mindenfélét az összes kispénzűnek? Csődbe is mennél! Vagy ha taxis lennél, szívesen fuvaroznád ingyen a szegényeket?
Aki a jegyért nem fizet, az ugyanaz a szint, mint a bolti tolvaj, csak nem tűnik fel nekik, mert nem elvisznek valamit, hanem nem fizetik ki, amit használnak!

Én voltam a vidéki kommentelő
2munkahely mellett nem jössz ki....Na persze.Én albérletben havi 73ezer+5ezer ft étkezési jegyből tök jól meg vagyok,még netem is van.Tudom Pest drágább(de nem minden téren,ezt is le kellene szögeznünk),de nem hiszem el,hogy 2 munkahelyből nem jössz ki havonta.Tanács:ne egyél sok pizzát és mcdonald's-os kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!