Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Motorra kell parkolojegyet...

Motorra kell parkolojegyet valtani Magyarorszagon? 500 kcm-rol van szo.

Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 17:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Kell.
2011. aug. 8. 17:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Kell, bár a motor mérete miatt elég sok helyen elfér így ha ügyes vagy ki tudod kerülni azt hogy parkolózónába kelljen álnod, de ha mégis erre kényszerülnél akkor vigyél magaddal egy kis zárható átlátszó tasakot vagy hasonlót hogy a parkolócédula ne legyen kitéve az időjárásnak (eső, szél, stb.). Ezt ragaszdd fel a plexire vagy tanksapkára vagy egyéb jól látható helyre (de lehetőleg ne a fényezésre).
2011. aug. 8. 18:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem kell!

2010.évi XLVII.törvény

a közterületi parkolás jogi feltételeinek megteremtése érdekében a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.törvény,valamint a közlekedési nyilvántartásról szóló 1999.évi LXXXIV.törvény módosításáról×

2.§(1) a Kkt.a következő 15/A-15/E.ponttal egészül ki:

" 15/A§(1) A helyi önkormányzat(fővárosban: a fővárosi önkormányzat)rendeletében a helyi közutakon,a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánúton,valamint tereken,parkokban és egyéb közterületeken-forgalomszervezési,valamint a 13.§ (2) bekezdésében meghatározott indokok alapján ,az e törvényben meghatározott keretek között-kijelölhet olyan várakozási övezetet ,illetve várakozási övezeten kívül eső olyan várakozó helyet(a továbbiakban együtt :várakozási terület),amelynek a három vagy annál több kerekű járművel történő,várakozás célú használatáért várakozási díjat kell fizetni.

Sőt, már motorral a járdán is lehet parkolni! KRESZ szerint!

2011. aug. 9. 00:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Mi a munkad? A torvenyt jo elovetted nekem. Akkor ez mostmar biztos? mert az elozo ket hozzaszolas akkor jol tevutra vitt. Kulonben nagyon koszonom!
2011. aug. 9. 20:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nem veszek, az biztos.
2011. aug. 9. 21:16
 6/6 A kérdező kommentje:
En sem vettem meg eddig,mig mikor a mult heten atmentem Magyarorszagra,innen Romaniabol, es egy baratnom vett nekem a szelvedore, a motorra parkolojegyet,mondtam,ugy tudom nem kell,de elbizonytalanitott, szoval ugy dontottem utana jarok. Eleg hujen is nezett ki a szelvedon a parkolo cetli. :))
2011. aug. 9. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!