Hogyan kell megvenni a jegyet?
Miért ne lehetne! De lehetőleg elővételben, ha hagyományos jegyet árulnak. (azaz előző nap) Ha azóta (mióta utoljára jártam 2003-ban) lenne számítógép, akkor indulás előtt is megvehetnéd a helyjegyet, de a Balaton mellé akkor is tanácsos egy nappal előbb.
Ne keverj Szegedi jegyvásárlással, ha Vásárhelyen szállsz fel!
Nem értem, mit kell ezen izgulni, hány éves vagy, hogy ennyire izgulsz, egyszerű az egész!
Egy dologra kell figyelni! Ha a helyjegyes vonatra szállsz fel, akkor a kocsik oldalán keresd meg a kocsiszámot! A jegyre is rá lesz írva, hogy hányas kocsiba szól!
Az ülőhelyszámot meg könnyű megtalálni, mert fülkénként vagy boxonként azonos az első számjegy. Az első fülke 11-16 az utolsó 91-96-ig van számozva. A második számjegy a fülkén belüli helyet jelöli! 1-2 ajtó mellé, 3-4 középen, 5-6 ablak mellett. Ha 8 üléses fülke lenne, akkor a 7-8 középen van!
Meg lehet venni ott is, csak a netes jegyet nem tudod átvenni.
Kértek rendes menetjegyet Székesfehérvárig (Szegeden, Cegléden és Ferencvároson át), és kértek mellé helyjegyet az Aranyhíd Expresszre Szegedtől Székesfehérvárig. Elővételben csináljátok, mert valószínűleg aznap reggel már nem nagyon lesz hely a vonaton.
Ugyanúgy elmentek Szegedig Hódmezővásárhelyről, ott meg majd átszálltok az IC helyett a később induló expresszre.
Meg lehet azt is csinálni, hogy neten vesztek jegyeket az expresszre, és azt Szegeden átveszitek (lesz idő bőven, mert az expressz később indul), és akkor külön jegyet reggel Hódmezővásárhelyről Szegedig. Csak abból a szempontból jó, hogy nem kell külön kimenni a hódmezővásárhelyi állomásra 1-2 nappal korábban.
Ezek a lehetőségek vannak, abban már nem nagyon tudok segíteni, hogy melyik válaszd... Ha konkrét kérdéseid vannak, akkor persze szívesen segítek!
17/F vagyok, és eléggé stresszes :D. Főleg, hogy hármunk közül én foglalkozok az úttal egyedül...
Így már tiszta a kép, úgy csináljuk, hogy megvesszük vhelyen a jegyet, Szegedre pedig autóval fel tudnak minket vinni a vonatra. És így rendben is van :).
Köszi a segítséget mindenkinek :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!