Mennyibe kerül megépíteni egy 2275 m hosszú bob pályát?
Figyelt kérdés
Csak az érdekelne, hogy az alkatrészek(5-6 bobbal, felvonó kötélpályával együtt) és a munka mennyibe kerülne.2011. júl. 20. 19:21
2/7 A kérdező kommentje:
Nemtudom hogy ezzel a 22750000+ÁFA-val csak te is hülyülsz vagy tényleg ennyi, de bízom benned. Szóval Köszönöm.:)
2011. júl. 20. 20:28
3/7 anonim válasza:
Kell engedély, meg kell terveztetni ez máris egy vagon zsé.
Az anyagköltség se olcsó, de a munkásokat is fizetni kell.
A felvonó is egy kisebb vagyon. Meg ugye ennek kell egy szép nagy hely is.
Mondjuk ha csak anyagot nézzük, felvonót meg papírokat nem és össze rakod magadnak akkor szerintem egy millából megvan.
4/7 anonim válasza:
A bobpályákat nem futószalagon gyártják. Egyébként gondolom sínpályás, nyári bobra gondoltál, ami tervezésileg jóval olcsóbb a többi bobfajtánál, de a felvonó és a sínek állandó karbantartást igényelnek így az üzemeltetési költség azért nem olyan olcsó. Ezt így senki nem tudja megmondani neked hogy egy pontosan 2275 méter hosszú bobpálya mennyire hosszú, hiszen ehhez egy vagonnyi infrastruktúra is kell, illetve nem árt a megfelelő földrajzi adottság, egy közel 3 kilométeres bobpályát én például nem nagyon tudnék elképzelni Magyarországon, a sátoraljaújhelyivel is elég nagy szerencséjük volt az üzemeltetőknek. Munkadíj meg megint függ a terület földtani és geográfiai adottságaitól, maradjunk annyiban hogy nem egy olcsó mulatság, valahol a 10 és 100 milliós nagyságrend között mozog.
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm. első sorban érdeklődésből kérdeztem. még messze nem gondolom, hogy csináltatnék egyet, később esetleg befektetek ebbe.
2011. júl. 24. 19:25
6/7 anonim válasza:
a bobpályából viszont elég nehéz tömegközlekedést csinálni :D (kategória)
7/7 A kérdező kommentje:
viszont elég nehéz ennek a kényes témának megfelelő alkategóriát találni. és azért nem melleseleg próbáltam a legnépszerűbb alkategóriát kiszúrni ahonnan nem teszik át egy népszerűtlen helyre a kérdést.:)
2011. aug. 23. 21:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!