Most kaptam levelet, hogy 2006-ban és 2007-ben meg egyszer 2010-ben blicceltem. Pótdíjat nem fizettem be és most 78500. - forintot követelnek. Ha nem fizetem be akkor mi fog történni?
Nem akarok bunkó lenni de így jár aki bliccel.
Ha ezekben az években megveszed azt a három jegyet ami nem több mint 1000 Ft akkor ez most nem fordulhatna elő.
Csak az 1 naptári éven belüli bliccelést próbálhatják meg behajtani, de írjál nekik levelet, kérd ki a másolatát annak, amin megbüntettek, ne csak a listát, hanem az eredeti dokumentum másolatát. Ha látsz egy kis esélyt, hogy rájuk tudod verni, hogy nem te írtad alá, akkor mehetne a p.csába.
Egyébként alap, hogy nem kérhetnek semmilyen igazolványt, nem tarthat vissza, míg rendőrt hív.
1 nem kéne bliccelni
2 ami 1 évnél régebbi, arra legfeljebb csak megkérhetnek, hogy fizesd be, behajtani nem tudják - kivéve, ha közben voltak felszólítások - ha évente egyet küldtek, az épp elég
3 a másodiknak üzenem, hogy a behajtó nem vihet semmit, max a bírósági végrehajtó, de ahhoz jogerős fizetési meghagyás vagy ítélet kell
Amúgy ki írta a levelet a közlekedési társaság vagy a bíróság?
"Csak az 1 naptári éven belüli bliccelést próbálhatják meg behajtani"
Ez még mindig egy tévhit......
"Nemlett volna szabad megadni az igazi címedet!!! Nem tartóztathatnak fel!!!!!! nem foghatnak meg!!! Ha elmész, elmész!!! És ha mégis vmelyik hozzádnyúl, fel kell írnod a számát ami a bilétáján van, h beszarjon és közölnöd, h TUDOD, h nincs joga megfognia Téged, csak a rendőrnek.. Majd szól, h rendőrt hív, de az ÁLHÍVÁS!! LE kell szállni egyből és elfutni, elmenni!!! ne vedd be a keménykedésüket legközelebb!!"
Ezért van egy csomószor egyből rendőr is velük. Egyébként igazoltathatnak.
20/1981. (VI. 19.) MT rendelet 1§ és 3§ (2)
1371/2007/EK rendelet 60. cikk (2)
1 év az elévülés
""Csak az 1 naptári éven belüli bliccelést próbálhatják meg behajtani"
Ez még mindig egy tévhit......
"
mely jogszabály szerint ? ;)
ha a levelet nem ajanlottan kuldtek akkor kuka.
ha nagykoru vagy, es nincs jovedelmed es a haz se a te neveden van, akkor szinten igy jartak.
csaladtag vagyonat nem foglalhatjak le miattad, szep is lenne... A hitellel terhelt lakast meg emiatt ugyan nem arverezik el, ahhoz a banknak is lenne nehany szava.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!