Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Azt szeretném megtudni, hogy...

Azt szeretném megtudni, hogy ha felszállok a vonatra de nincs nálam pénz és jön a kalauz és persze jegyem sincs akkor elintézzük 1 sima csekkel vagy pedig csekk és még le is szállit?

Figyelt kérdés
Már persze ha meg írjuk a csekket meg teheti hogy ennek ellenére is le szálit? Ezt szeretném meg tudni!
2011. jún. 29. 00:40
 1/8 Argloss ***** válasza:
A csekk nem jegy, hanem büntetés a bliccelésért. Természetesen leszállít. Mondjuk vannak kivételek. Egyedül utazó 18 év alatti, 10 év alatti gyerek és kísérője, fogyatékkal élő ember, terhes nő.. Ha egyik sem vagy, akkor az kellemetlen.
2011. jún. 29. 01:54
 2/8 anonim ***** válasza:
nem szállít le, én már jártam így, nem szállított le, kérdeztem, hogy leszálljak-e, mondta, hogy nem érdekli, nem kötelező
2011. jún. 29. 03:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Leszállíthat,és fizetheted a büntetést is.
2011. jún. 29. 06:57
 4/8 anonim ***** válasza:

VAGY kizár az utazásból

VAGY pótdíjat (nem büntetést) kell fizetned.

A két szankció együtt nem működik. Ha pótdíjat fizetsz, azzal a viteldíjad pótdíját fizeted meg, vagyis megfizeted a menetjegyed, ezt követően jogosult vagy az adott viszonylaton az utazásra. Ha ezt nem teszed meg, kizárod magad az utazásból.

2011. jún. 29. 07:12
 5/8 anonim ***** válasza:
A jegy nélkül utazó pótdíj fizetésére kötelezhető vagy az utazásból kizárható. A szabály szerint. Tehát vagy csekket kapsz, vagy leszállsz mindkettő nem megy egyszerre.
2011. jún. 29. 07:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2011. jún. 29. 09:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Én mindig jegy nélkül szállok fel, és nem kell mondani neki hogy nincs, csak annyit, hogy jó napot kecskemétig(pl) szeretnék egy jegyet aztán nem szoktak szórakozni általában, kiadják:)

L/20

2011. jún. 29. 20:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Aztán oda hívok vkit amire leszállok és odaadja a pénzt neki.

L/20

2011. jún. 29. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!