Mennyivel megy a metró?
A metró max. 80-nal mehet a 3-as vonalon, a 2-esen pedig 70-nel.
A vonat sebessége pedig teljesen vonalfüggő. min.40km/h max.140km/h.
A sínek állapotától és attól függ, sík-e a terep, vagy van emelkedő/lejtő. Illetve az is számít, mennyire járnak sűrűn a szerelvények, nehogy ütközzenek, egymásba menjenek.
A MÁV Stadler Flirt vonatai Agárd és Gárdony között 100km/h-ra gyorsulnak fel a Székesfehérvár-BudapestDéli szakaszon.
A metró max. 90km/h-val képes haladni, de a 2-es vonalon 70km/h, a 3-ason pedig 80 km/h a sebességhatár. Ha ennél gyorsabban megy, a rendszer automatikusan fékezésre kényszeríti és nem mozdulhat tovább.
A vonat sebessége pedig teljesen vonalfüggő. min.40km/h "max.140km/h."
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Minimum 1 km/ó mert ugye itt van mozgásban :)
Maximum Magyarországon 160 km/ó.
a máv vonat nem képes 160km/h-ra szerintem. gpsel mertem tobbszor is, kulonbozo utvonalakon es 129km/h volt a max.
metro-t sajna nem tudtam megmerni, mert ugye a fold alatt nincs gps jel.
Ha még pontosabbakakarunk lenni, akkor a Máv-Start járművei közül a CAF kocsik (és a DWA kocsik egy része) 200 km/h-ra an engedélyezve. (de Magarország területén csak 160-al tudnak max menni, mert nálunk nincs ennél nagyobb sebességű vonal)
Itt meg lehet nézni, hogy melyik típus háy km/h-ra van engedélyezve: [link]
A metró nem azonos sebességgel megy az egyes állomások között. Elvileg minden megállónál a kijárati fényjelző alatt van egy tábla, amin fel van tüntetve a max. sebesség. Nagy emelkedésnél, lejtésnél, éles kanyarnál, vagy ha az állomások közelebb esnek, akkor lassabban megy. Van olyan rész ahol csak valami 50el megy.
Utazáshoz az állomásonkénti kb. 2 perccel érdemes számolni várakozással együtt, így kb. ki is jön, hogy a 12. megállóra (nyugati kökitől) pont 20 perc csúcsidőben az utazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!