Az automata váltós buszoknál mit jelentenek az 1,2,3 fokozatok?
Több fajta automata váltó is van.
Pl lehet így: B R I II A N vagy lehet D N R 1 2
Az R a hátramenet,az N az üres.
Az I és a II illetve a másiknál az 1 és a 2 fix sebességfokozatot jelent,tehát nem vált feljebb.
De ha sebességbe rakod(pl "D"-be) akkor automatán vált.
Egy városi buszban nem tudom,de szerintem olyan 3-4 sebesség lehet plusz a hátramenet.De hülyeséget nem akarok írni,a lényeg,ha benyomod az I-est,akkor az fix sebességfokozatot jelent és így nem vált feljebb(nyilván nem lesz valami gyors és a fogyasztás se mellékes ugye)
Egyszer láttam buszt I-ben és II-ben menni, amikor bekrepált az automata váltója, és nem akart már estig beállni. De már estefelé volt, így a 35-ös tempóval sem szedett össze késést, mert máskor sem szokott menni 40-nél többel.
Amúgy szerintem Pécsen a Mecsekben, meg hasonló helyeken használhatják az I-et és a II-t, bár nem tudom, mert amikor arra jártam, és még főleg Ikarusok voltak (B R I II A N) váltóval, akkor nem figyeltem, hogy miket nyomkod a sofőr. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!