Mit jelentenek ezek az autóhoz tartozó szavak: EBD, DSTC, AWD, ECC-klíma, Ac-klíma, automata váltó GEARTONICCAL, centrálzár, isofix rendszer?
egy pár autó adatait nézegetve rájöttem h nem értek sokat
megköszönném...:)
EBD: elektronikus fékerő-elosztó, a fékezés során fellépő tengelyterhelés-változásnak megfelelően állítja a fékerőt.
DSTC: Dynamic Stability and Traction Control - a Volvo menetstabilizáló rendszere
AWD: All-Wheel-Drive - összkerékhajtás
ECC-klíma: fogalmam sincs
AC-klíma: légkondicionáló. Én csak egyszerűen "AC" megjelöléssel ismertem (Air Conditioning)
Geartronic: Ha jól emlékszem, a BMW rendszere, amely az automata váltót alkalmassá teszi kézi váltásokra is (van a többi gyárnál is, ki Tiptronicnak, ki Steptronicnak, ki Selectronicnak nevezi)
Centrálzár: központi zár. Lezársz/kinyitsz egy ajtót és nem kell ugrabugrálni, hogy ezt a többivel is megtedd :-)
Isofix-rendszer: a gyermekülések rögzítésének legújabb, legbiztonságosabbnak tartott rendszere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!