Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Visszafizetik a büntetésem?

Visszafizetik a büntetésem?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy még márciusba megbüntettek egy helyi volán buszon Nyíregyházán mert nem volt bérletem. De nekem már régóta van ilyen hatósági igazolványom amivel buszokon és vonaton 90% kedvezménnyel utazok. Csak mikor megbüntettek még nem tudtam, hogy ez helyi járatokra is érvényes és helyin amúgy is ingyen mehetek vele. A büntetést még helyben kifizettem de ha bemegyek az irodájukba és megmutatom az igazolványom esetleg visszafizetik a büntetést ?
2011. ápr. 3. 11:01
 1/3 anonim válasza:
nem tartom valószínűnek esetleg valamenyi részét. akki pl diáknál sincs diákigazolvány őt is megbüntetik de ha bemutatja a diákit hogy érvényes kisseb büntetést kap.
2011. ápr. 3. 11:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen vannak ilye utólaos bemutatások de általában 5 vagy 8 napon belül be kell mutatni... Azon túl már hiába.

Ha meg befizetted a bűntetést vissza már nem adnak, azzal elsimerted a jogosságát a bűntinek.

2011. ápr. 3. 13:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, erre pár nap van, és a "még márciusban"-ról az az érzésem, hogy ez már jópár napja történt, szóval nem hinném, hogy bármit visszakapsz.

"Ha meg befizetted a bűntetést vissza már nem adnak, azzal elsimerted a jogosságát a bűntinek."

Ez nem egészen így van, legalábbis a vasútnál egész biztos nem, ott simán visszafizetik a különbözetet, ha teljesülnek a feltételek. Nem tudom, hogy a Volánnál hogy van, de szerintem ott is van erre lehetőség.

Mellesleg én sem értem, miért fizetsz, ha úgy érzed, hogy nincs igazuk...

2011. ápr. 3. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!