Ilyenkor mivan? Mik lehetnek a következmények?
Mondjuk befizeted, és 2 havi zsebpénzed ugrik. Vagy elmész 2 napra diákmunkára és befizeted.
Ha nem fizeted be akkor egyre jobban halmozódik, mert rakódik rá a kamat eghyre nagyobb bűntetési tétel. Majd amikor a 8ezer már oylan 80 ezer akkor kiadják behajtó cégnek, aki a munkadíját és egyéb költségeit is ráteszi és behajtja rajtad. Ha nem vagy 18 akkor a gyámodon. Aztán egy buszos bliccelésed miatt elárverezik a házad a fejetek felől. Így lesz 8 ezerből 200 ezres bűntetés.
Szumma: fizesd be.
Ket nap alatt 8200 ft diakmunkabol?! :O
Azt elvallalnam felnottkent is! No es ha annyira megse lakik kozel az osztrak hatarhoz szegeny gyerek?
20 munkanap egy honapban alulbecsulve, adomentesen es tisztan tobb mint 80ezer ft, ami brutto kb ketszerannyi. Annyit ugyan nem vagnak egy diakhoz... kb 400ftos oraber, es meg ha tudsz is minden munkanap 8 orat dolgozni (mint ahogy nem, hiszen diak leven iskolaba is jarni kell), akkor is csak 64000 jon ki egy honapra, es ez meg csak a brutto...
Utolsó _nagyon_ el vagy tévedve diákmunka ügyében...
Én pestkörnyéken dolgozom diákszövetkezettel diákmelóban, és Győrbe járok egyetemre.
A minimum (MINIMUM!) órabér 430 ft (négyszáz huszon valamennyi, legyen 430) erre jön a pótlék. Pesten általában azért a minimum órabér 500 forint, győrben kevesebb itt olyan 470-480, amit minimum megkapsz egy órára. Erre még jön pótlék ha délután vagy éjjel dolgozol, nem egy helyen 600 is megvan egy órára éjjel. Ha hétvége/vasárnap akkor meg mégtöbb. Példaképp én 1100 ft-ot kaptam nyáron egy éjszakai órára vasárnap. Igaz termelő üzem volt, kint 40 bent 65 fokkal, de ki lehetett bírni.
Emellett azért a hét 8 hétvégi napjából 2-3 alkalommal el tud menni az ember ha nagyon akar, és azért 24x500 forint az jó kis zsebpénz, bár meg is dolgozik érte az ember.
Példaképp én a hónapban 3x voltam egy bútoráruházban, 1x árufeltölteni 2x szórólapot osztogatni, 540 órabérért, ezért 10.-én olyan 13500-at fogok kapni kb, ha levonom a balesetbiztosítást meg a levonandókat.
"tobb mint 80ezer ft, ami brutto kb ketszerannyi. Annyit ugyan nem vagnak egy diakhoz..."
A fent említett üzemben 12 órás műszakkal 3hét éjjel 1 hét nappal asszem 22 munkanappal kaptam fdiákként 110e-et, rendesen bejelentve, adózva. (Bár az adót visszakaptam most az adóbevallás után az adójóváírás miatt, mert egész évben melóztam mindig.)
Remélem kicsit helyreirányítottalak a diákmunkával kapcsolatban :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!