Olyankor amikor fél órát késik a vonat, lehet igényelni a visszafizetést? Mármint mennyit kell késnie a vonatnak hogy visszaigényelhessük a pénzünk?
10 perc késés után visszakapod a pénzt. Amikor leszállsz, menj oda a pénztárhoz és vissza kell adják. De ügyelj arra, hogy tényleg csak helyjegynél adják vissza, tehát pótjegynél (ugyanolyan, csak drágább :D) nem.
Egyébként én már kaptam vissza pénzt. És most nem volt vihar vagy ilyesmi, ha jól tudom.
nem fogják visszaadni csak ugy
haver vissza akarta kérni és az irodán elküldték az annyába h ne reklamáljon inkább örüljön h kihasználhatta a várót XD
4 helytelen válasz után ha megengeditek:
Csak feláras vonatoknál van visszatérítés, általány-kártérítésnek nevezk.
Felár alatt értendő a pót-és helyjegy, a helyjegy, és a pótjegy is, illetve ezek kedvezményes változatai.
30 perc késés után 25% míg 60 perc késés után 50% igényelhető vissza.A visszatérítés alapja a menetjegy ára+ a felár, vagy bérlet esetén az azonos távolságra szóló menetjegy ára, felnőttbérlet esetén teljesárú, diákbérlet esetén 50%-os.
A kártérítést igényelni kell, a honlapról letölthető, vagy az állomáson átvehető nyomtatványon. 30 napon belül megnézik, hogy mennyit késett, és visszaküldik a pénzed utalva vagy postán, ahogy kérted.
Emellett ha az utolsó vonat ment el a késés miatt szállásdíjat is térítenek a meghatározott mértékben ezesetben számlával kell igazolni a költségeket.
Előttem elég jól leírták a szitut.
Nos, én tavaly végigjártam... A vonat 65 percet késett, (eleve később indult) IC volt. érkezéskor bekopogtam a jegyes nénihe, és adott egy igazolást, hogy késett, meg egy lepedőt, h töltsem ki.
A lepedő kitöltéséhez az Elvira böngészése is ajánlott...
Szó mi szó, leadtam a papírt ügyfélszolgálaton, rá 2 hónapra kaptam egy emailt, hogy bocsi, sokan vannak rajtam kívül, de sínen van a dolog :) rá 2 hónapra kaptam egy papírt, hogy igen, elismerik, és ezért átalánytérítést kapok ami 25% Azaz 140Ft, mert 90%-os jeggyel utaztam.
Aztán eltelt még 2 hónap és Tényleg megérkezett a pénz!!!
Szóval ez van most.
Régen... ha késett 15 percet az IC, akkor a pénztárnál azonnal visszaadták a teljes pótjegy összegét! De rájöhettek, hogy így nem lesz miből végkielégítéseket fizetni.
Szóval nem is az összeg miatt csináltam végig, hanem egyszerűen érdekelt mi aszokás mostanában...
" De rájöhettek, hogy így nem lesz miből végkielégítéseket fizetni. "
Nem.
Az EU kötelezte a szolgáltatókat hogy az EU-ban egységes elvet követve 25 és 50% átalány kártérítést fizessenek a feláras vonat 30 vagy 60 perc késése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!