Mit tegyek ha a BKV tévesen nekem küldi a büntető csekket, de nem én blicceltem?
Kaptam a postaládámba egy BKV befizetésre szóló papírt. Engem nem büntetettek meg. A diákigazolványomat azonban elhagytam egy hónapja. Úgy sejtem az alapján kaphattam a büntetést, hogy a megtalálója azt mutatta be, mivel csak azon szerepel az albérleti címem, vagy valaki az én adataimat diktálta be. Mit tegyek most?
Van bérlet szelvényem is arra az időszakra, szerencsére nem dobtam ki. Nem szeretnék más helyett büntetést fizetni.
Menj be, vagy hívd fel az ügyfélszolgálatot, és mond el a problémádat. De ha nem tudod valamilyen módon bizonyítani, hogy a büntetéskor nem Te használtad a diákodat, akkor szerintem nem nagyon tudsz mit csinálni.
Nem neked kell lépéseket tenned, a BKV-nak kell bizonyítania, hogy Te voltál ott. Nehogy már még Te szaladgálj az ügyfélszolgálatra, ahol úgysem hisznek neked...
Egyszerűen felejtsd el a BKV-tól kapott leveleket.
Hogy őszinte legyek, nem egy ismerősöm vesztette már el a diákját, és még sosem történt egyikükkel sem ilyen. És álmomban nem gondoltam, hogy egyáltalán előfordulhat ilyesmi, ezért nem az volt az első dolgom hogy valahol jelentsem mikor elveszett. Akkor igényeltem újat mikor szükségem volt rá az utazáshoz.
Mivel jár a rendőrségen a feljelentés? Csak besétálok és szólok ott valakinek? mert én nem nagyon szeretem az ilyen ügyintézős dolgokat és persze nem szeretném hogy még egy ilyen előforduljon, de rendőrségre mászkálni sem annyira :((( Az olyan félelmetes, meg nem is biztos hogy a diákom használta valaki hanem az is lehet hogy csak bediktálta egy jó akaróm az adataimat :(
Amit a 13:15-is írt, az a jó megoldás.
Szépen írsz nekik egy e-mailt (én postai levélre nem költenék miattuk), leírod, hogy nem tartod megalapozottnak, és kéred a bizonyítékokat. Mivel nem lesz rajta az aláírásod a jegyzőkönyvön, nem tehetnek ellened semmit.
Persze ennek ellenére továbbvihetik a bíróságra, de nyilvánvalóan ott neked adnának igazat, mert egészen biztosan nem a Te aláírásod van a papíron. És ezt ők is sejtik majd, tehát nem fogják továbbvinni.
13:21-os!
"Mivel ez nem valami bűncselekmény, nem fog a BKV nyomozást indítani, hogy ha nem te blicceltél, akkor mégis ki tette."
Az a gond, hogy ez bizony bűncselekmény. Magánokirattal történő visszaélés. És mégis mi a f*szt csinálnak az ellenőrök, hogy ha azt nem veszik észre, hogy nem is az illető arca van a képen? Miért is van akkor arckép a diákigazolványon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!