MÁV-nál a teljes árú menetdíj 500km felett 6880 ft. Az 50%-os diákjegy ugyanerre az útra 4130 ft. Engem rosszul tanítottak matekból a középiskolában? Mert személyes megítélésem szerint 6880 50%-a 3440. Akkor hogy is van ez?
Mikor vetted eszre, hogy atvertek? A penztarnal kellett volna reklamalni, de az a baj, nem tudsz mit tenni. Szettarjak a karjukat, es megkerdezik, hogy kell-e a jegy, vagy sem.
Sajnos nemcsak a vonatjegyekkel, hanem mindennel atverik az embert ebben a .... orszagban!
Első válaszoló: mível emelték a díjakat a MÁV-nál, ezért már nem 67,5%-os a diákjegy hanem 50%-os. De ha 67,5%-os lenne akkoris jogos lenne a kérdésem mert akkor jog szerint nem 3340-et kéne elkérniük hanem 2236-ot. De ő sem ennyit, sem annyit nem kérnek, hanem 4130 forintot.
Második válaszoló: nem mondtam egy szóval sem hogy átvágtak, nem is vásároltam vonatjegyet, sehova sem megyek vonattal, nem használom a vonatot. Ez pedig hivatalos árjegyzék az egész országra nézve. És nem csak 500km felett nem egyezik az 50%-os engedmény, hanem a kevesebb km-es utaknál sem mindenhol.
És a kérdésem az hogy miért van ez. A Rendszer melyik pontján van olyan hibagóc ahol az emberek nem tudnak számolni?
Nah akkor ismételt kiegészítés:
ezt az információt hivatalos, kifüggesztett árjegyzékről olvastam le egy MÁV irodában, nem internetről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!